«Με βλέμμα προς τις γυναίκες αυτού του κόσμου»

«ΜΕ ΒΛΕΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

Ενώ ο κόσμος έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου όσον αφορά την ισότητα των φύλων και την ενδυνάμωση των γυναικών, οι γυναίκες και τα κορίτσια συνεχίζουν να βιώνουν βία σε κάθε γωνιά του κόσμου. Το ζήτημα αυτό είναι παγκόσμιο και αφορά όλες τις κοινωνίες, αλλά η ουσιαστική ισότητα παραμένει μια διαρκής πρόκληση. Με ποιους τρόπους μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό;

Ενημερώστε τα παιδιά σας:

Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για τις οικογένειες να συζητούν με τα παιδιά τους την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών. Αυτό θα τους βοηθήσει να συνειδητοποιήσουν καλύτερα τα ζητήματα και τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός ίσου κόσμου.

Εκπαίδευση στις γυναίκες:

Προσφέροντας εκπαίδευσης στα κορίτσια τους δίνουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουν θεμελιώδεις δεξιότητες και να αποκτήσουν ανεκτίμητες γνώσεις που θα τα βοηθήσουν να ευδοκιμήσουν στην καριέρα τους και να λάβουν καλύτερες αποφάσεις στη ζωή τους.

Διανομή ίσων δικαιωμάτων:

Το να δώσουμε στις γυναίκες την ευκαιρία να κατέχουν γη, να κερδίζουν εισόδημα και να προχωρήσουν τη σταδιοδρομία τους, θα τους βοηθούσε στην ισοπέδωση των όρων ανταγωνισμού για αυτές.

Μιλήστε ανοιχτά:

Πρέπει να μιλήσουμε ενάντια στη βία κατά των γυναικών και να υποστηρίξουμε όσους την καταγγέλλουν. Θα σπάσουμε τον φαύλο αυτόν κύκλο βοηθώντας τα θύματα να ξεπεράσουν τον φόβο τους και να βρουν υποστήριξη. Συμπερασματικά, αν και έχουν σημειωθεί ορισμένες θετικές πρόοδοι στην ισότητα των δύο φύλων σε όλο τον κόσμο, εξακολουθούν να υπάρχουν τομείς όπου οι γυναίκες δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα. Πρέπει να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι γυναίκες και οι άνδρες έχουν ίσες ευκαιρίες, είναι οικονομικά ανεξάρτητοι, αμείβονται ισότιμα ​​για εργασία ίσης αξίας και έχουν ίδια πρόσβαση στη διοίκηση, την πολιτική και γενικότερα τη ζωή!

ΛΑΤΣΙ ΡΑΦΑΕΛΑ Α2

ΛΑΤΣΙ ΝΤΙΣΟΥΕΛΑ Β2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης