Έμφυλη Βία

Ενημέρωση από την Δίοδο για την πρόληψη της έμφυλης βίας

Αφορμή του άρθρου στάθηκε η επίσκεψη της Διόδου στο σχολείου μας με θέμα την πρόληψη της έμφυλης βίας στην οποία μοιράσαμε σκέψεις και συναισθήματα για την ισότητα των φύλων, την διαφορετικότητα και τις επιλογές μας.
Αρχικά, μάθαμε για την έμφυλη βία μέσω ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού που ονομάζεται ”Γνωρίζοντας την Αν_να”. Η Άν_να είναι 15 χρόνων και καθώς διασχίζει την πόλη στην οποία μένει συναντά τη βία κατά των γυναικών. Σε σχολεία, σε σπίτια, στους εργασιακούς χώρους, στον δρόμο… Η Άν_να που δεν είναι και τόσο φανταστική τελικά αφού μέσα από τις αφηγήσεις τις καταλαβαίνουμε ότι θα μπορούσε να ήταν ο καθένας μας, ενώνει όλες τις γυναίκες και μας βοηθάει να ευαισθητοποιηθούμε για το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών. Το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΟΔΟΣ» αξιοποίησε τον χαρακτήρα της Άν-να, και η επιστημονική ομάδα δημιούργησε επιτραπέζιο υλικό πρόληψης για την ευαισθητοποίηση μαθητών/τριών σε θέματα έμφυλων διακρίσεων.
Τέλος, αφού παίξαμε το επιτραπέζιο παιχνίδι, χωριστήκαμε σε ομάδες δείχνοντας πως θα φτιάχναμε τις δικές μας αφίσες κατά της βίας των γυναικών κάτι το οποίο ήταν πολύ δημιουργικό και μας ένωσε ακόμα περισσότερο.
Ευχαριστούμε θερμά το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΟΔΟΣ» Ρόδου και την κοινωνική λειτουργό Σωτηρία Κρητικού για το βιωματικό εργαστήρι που πραγματοποίησαν με τους μαθητές του τμήματος Α3 του σχολείου μας.
Τσαμπίκα Μίχου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης