Οι «Επτά Πηγές» της Ρόδου από τον μαθητή Κουφού Νίκο, Α2

Η περιοχή ονομάστηκε έτσι από τις επτά πηγές που βρίσκονται σε πλαγιά και από τις οποίες αναβλύζει νερό προερχόμενο από τον ποταμό Λουτάνη. Επτά φυσικές πηγές αναβλύζουν νερό, το οποίο γίνεται ένα μικρό ποτάμι και καταλήγει σε μια λίμνη.

26

 

Πλατάνια και πεύκα περιβάλλουν τα νερά του ποταμού δημιουργώντας ένα μικρό «παράδεισο», ιδανικό για όσους επισκέπτονται το καλοκαίρι το νησί. Στα νερά ζει το ‘Γκιζάνι’, ένα σπάνιο είδος ψαριού που ζει στη Ρόδο, παγώνια, πάπιες, χήνες, χελώνες, και καβούρια. Οι «Επτά πηγές» είναι ένα υπέροχο φυσικό τοπίο της Ρόδου και δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους φυσιολάτρες. Η περιοχή βρίσκονται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την πόλη και είναι ένα τοπίο απίστευτης ομορφιάς.

25

Το νερό περνάει μέσα από μια στενή σήραγγα, η οποία κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’20 από τους Ιταλούς για να διευκολύνει τη μεταφορά του νερού στην τεχνητή λίμνη. Σκοπός των Ιταλών ήταν η υδροδότηση των Κολυμπίων, του άλλοτε γεωργικού χωριού που έχτισαν, αλλά μετά τον πόλεμο εγκαταλείφθηκε. Σήμερα έχει μετατραπεί σε τουριστικό θέρετρο. Το τούνελ έχει μήκος 150 μέτρα και στο κέντρο του υπάρχει ένα πηγάδι το οποίο λειτουργεί ως φωταγωγός και αεραγωγός.

Στο σημείο υπάρχει μαγαζί για να ευχαριστηθείς τον καφέ ή το φαγητό σου και  να απολαύσεις το φυσικό τοπίο.

24

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης