Formula 1: Για τους λάτρεις των μονοθέσιων

 

   Η Formula 1 είναι ο βασιλιάς των μηχανοκίνητων σπορ από το 1950, οπότε και διοργανώθηκε το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών φόρμουλας.

   Στους συγκεκριμένους αγώνες λαμβάνουν μέρος 20 μονοθέσια αυτοκίνητα, των οποίων κατασκευαστές είναι η Ferrari, η Mercedes,η Renault και η Honda. Οι ομάδες της F1 είναι η Red Bull, η Ferrari, η Mercedes, η McLaren, η Alpine, η Williams, η Haas Ferrari, η Alfa Romeo, η Alfa Tauri και η Aston Martin.

   Την ευθύνη της διοργάνωσης των αγώνων έχει η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτων και οι πιο γνωστές πίστες ανά τον κόσμο είναι στην Μόντσα Ιταλίας, τα Grand Prix του Μονακό, του Βελγίου, όπως και του Σίλβερστόουν στην Αγγλία.

   Η F1 θεωρείται το ακριβότερο σπορ, αφού απαιτεί υψηλής τεχνολογίας κινητήρες, οχήματα (μονοθέσια) και ικανότατους οδηγούς. Διάσημοι οδηγοί του παρελθόντος είναι o Niki Lauda , ο Ayrton Senna και ο Michael Schumacher, ενώ τα φαβορί των τελευταίων χρόνων είναι ο Luis Hamilton και ο Max Verstappen.

   Στη διάρκεια κάθε έτους διοργανώνονται περίπου 23 αγώνες, κατά τους οποίους η κάθε ομάδα συλλέγει πόντους ανάλογα τη θέση που καταλαμβάνει, έτσι ώστε να βρεθεί ο πρώτος στο βάθρο του νικητή.

   Το 2022 ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της F1 με νικητή τον Max Verstappen της Red Bull με 454 πόντους και ακολούθησε δεύτερος ο Charles Leclerc της Ferrari και τρίτος ο Sergio Perez της Red Bull.

   Οι λάτρεις των μηχανοκίνητων σπορ αναμένουν με αγωνία την έναρξη της Formula 1 για το 2023, που υπολογίζεται στις 5 Μαρτίου. Ευχόμαστε να δούμε συναρπαστικούς αγώνες, με εντυπωσιακά αυτοκίνητα, χωρίς απρόοπτα και ατυχήματα.

 

Κρυστάλλης Θοδωρής

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης