Τα παιδιά από μικρή ηλικία μαθαίνουν να αναπτύσσουν διάφορες δεξιότητες στο σχολείο. Για παράδειγμα πώς να ζωγραφίζουν, πώς να αθλούνται και πολλά άλλα. Αυτό που δεν μαθαίνουν είναι το πώς να μαγειρεύουν. Η μαγειρική ήταν και θα είναι μία δραστηριότητα πολύ ωφέλιμη στη ζωή του ανθρώπου. Τα παιδιά μαθαίνοντας την τέχνη και τη μαγεία της μαγειρικής, σε μελλοντικό χρόνο, απογαλακτίζονται και γίνονται ανεξάρτητοι. Έτσι κατά τη διάρκεια της ενηλικίωσής τους δεν θα έχουν ανάγκη από άλλους στον τομέα του φαγητού και ταυτόχρονα δεν θα καταφεύγουν σε έτοιμα φαγητά, ενώ αυτά που θα τρώνε θα ποικίλουν λαμβάνοντας έτσι και περισσότερα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό. Και νομίζω ότι πλέον όλα τα παλιά στερεότυπα, ότι δήθεν η μαγειρική είναι γυναικεία δουλειά, έχουν καταρριφθεί. Ας μας δώσει, λοιπόν, το σχολείο τη δυνατότητα να μη μιλάμε μόνο θεωρητικά για τη σωστή διατροφή, αλλά να την προσεγγίσουμε βιωματικά στο σχολείο!
Ιάσονας Ξυστριτσάνης