Αυτόνομο Ρομπότ που καθαρίζει παραλίες

Επιμέλεια: Γιάννης Κριτσιμάς – Α2

To νέο αυτόνομο ρομπότ θα μπορεί να αναλάβει τον καθαρισμό των παραλιών από πάσης φύσεως σκουπίδια, μεταξύ των οποίων και τα αποτσίγαρα που αποτελούν ένα μεγάλο κίνδυνο για το περιβάλλον.Το αυτόνομο ρομπότ δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία ενός Ολλανδού, ο οποίος έχασε τον τετράχρονο γιο του σε παραλία εξαιτίας κάποιων αποτσίγαρων. Ο συγκεκριμένος σχεδίασε ένα αυτόνομο ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη που θα μπορεί να συλλέγει και να απομακρύνει τα σκουπίδια από τις ακτές. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω εφαρμογής της Microsoft, όπου οι πολίτες ανεβάζουν φωτογραφίες από μέρη που χρειάζονται καθαρισμό και σε δεύτερο χρόνο το ρομπότ θα μπορεί να μεταβαίνει και απομακρύνει τα απορρίμματα.

Επίσης, να τονίσουμε πως, σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπολογίζεται πως κάθε χρόνο πετιούνται 14,5 τρισεκατομμύρια αποτσίγαρα στις ακτές και αν συνυπολογίσουμε το συνολικό όγκο των πλαστικών που καταλήγουν στη θάλασσα, μπορούμε να αντιληφθούμε την πραγματική ζημιά που προκαλεί ο άνθρωπος στο περιβάλλον. Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε τον τρόπο με τον οποίο το αυτόνομο ρομπότ καθαρίζει τις παραλίες.

https://youtu.be/7E45f46yDFI

Κάθε άνθρωπος πρέπει να προσέχει τις πράξεις του και τις επιρροές που αυτές έχουν στο περιβάλλον και στις επόμενες γενιές. Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, ένας μέσος αμερικανός πολίτης πετάει 90 τόνους από μη ανακυκλώσιμο πλαστικό, χωρίς να νοιάζεται για τα προβλήματα που αυτό θα δημιουργήσει τα επόμενα χρόνια. Έχει υπολογιστεί ότι αν συνεχίσουμε με αυτό τον ρυθμό, μέχρι το 2050 θα υπάρχουν πιο πολλά σκουπίδια παρά ψάρια στους ωκεανούς μας. Αυτό το ρομπότ κατασκευάστηκε για να βοηθήσει με αυτό το πρόβλημα. Όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε την επιστήμη μόνη της να καθαρίσει τα παραπτώματά μας, είναι καθήκον κάθε ανθρώπου να ανακυκλώνει και να προστατεύει την γη. Αυτή είναι άλλωστε και το ΣΠΙΤΙ μας.

Κάθε άνθρωπος πρέπει να προσέχει τις πράξεις του και τις επιρροές που αυτές έχουν στο περιβάλλον και στις επόμενες γενιές. Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, ένας μέσος αμερικανός πολίτης πετάει 90 τόνους από μη ανακυκλώσιμο πλαστικό, χωρίς να νοιάζεται για τα προβλήματα που αυτό θα δημιουργήσει τα επόμενα χρόνια. Έχει υπολογιστεί ότι αν συνεχίσουμε με αυτό τον ρυθμό, μέχρι το 2050 θα υπάρχουν πιο πολλά σκουπίδια παρά ψάρια στους ωκεανούς μας. Αυτό το ρομπότ κατασκευάστηκε για να βοηθήσει με αυτό το πρόβλημα. Όμως δεν μπορουμέ να αφήσουμε την επιστήμη μόνη της να καθαρίσει τα παραπτώματά μας, είναι καθήκον κάθε ανθρώπου να ανακυκλώνει και να προστατεύει την γη. Αυτή είναι άλλωστε και το ΣΠΙΤΙ μας.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης