Ρομποτική στον αθλητισμό

Ρομποτική στον αθλητισμό

Η αθλητική ρομποτική, όπως είναι γνωστή, πρόκειται για μία πρωτότυπη νότα στο χώρο τον αθλητισμού που τη δίνει η ύπαρξη των ρομπότ. Συνδυάζει την τεχνολογία, την επιστήμη και την εκπαίδευση με τον αθλητισμό.

Μία καινοτόμα ιδέα για τον αθλητισμό και την ρομποτική αποτελούν οι ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και άλλων αθλημάτων (αγώνες δρόμου, τοξοβολία κ.α) καθώς σκοπός δημιουργίας  τέτοιων προγραμμάτων είναι η διεύρυνση  των γνώσεων των παιδιών και η βοήθεια που τους δίνεται για να γνωρίσουν το στάδιο ανάπτυξης των ανθρωπόμορφων ρομπότ.

Ως χώρα έχουμε δημιουργήσει Διεθνή Ολυμπιάδα Αθλητικής Ρομποτικής παίρνοντας μέρος σε τουρνουά αλλά και αγώνες παγκοσμίου εμβέλειας δίνοντας άλλη διάσταση στα στερεότυπα και τις σκέψεις πολλών ανθρώπων στην κοινωνία μας κατακτώντας αρκετές διακρίσεις.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο διαγωνισμός ROBOCUP, με θέμα το ποδόσφαιρο, έχει σκοπό να ενθαρρύνει τους κατασκευαστές ρομπότ να βελτιώσουν περισσότερο τις ικανότητές των ανθρωπόμορφων μηχανών με σκοπό μέχρι το 2050 να δημιουργηθούν τέτοιου είδους ρομπότ όπου θα μπορούν να αναμετρηθούν με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο.

Προβληματισμός για πολλούς προγραμματιστές-προπονητές είναι το πως θα μπορέσουν να καταφέρουν να κάνουν τα ρομπότ να λειτουργούν ως ομάδα και να παίζουν “καθαρά” αποφεύγοντας τα σκληρά αντι-αθλητικά χτυπήματα.

πηγές:

http://robodiastasi.weebly.com/alphathetalambdaetatauiotasigmamuomicronsigma.html

https://www.computeraction.com.gr/index.php/our-courses/athlletic-robotics

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης