Τεχνητή νοημοσύνη και το κοινό μέλλον της με τον άνθρωπο.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μπει πλέον στην ζωή μας μέσο διάφορων τρόπων, τους οποίους συχνά παραβλέπουμε μέσα στο χάος της καθημερινότητας.

Ορισμένα παραδείγματα χρήσης της AI σε καθημερινές δραστηριότητες όπως είναι οι φωνητικοί βοηθοί στα κινητά και σε διάφορες άλλες συσκευές, εξατομικευμένες διαφημίσεις, υπηρεσίες αυτόματης συμπλήρωσης και πρόβλεψης λέξεων, ηλεκτρονικοί χάρτες και πλοήγηση, ηλεκτρικές σκούπες ακόμα και αυτοκίνητα.

Η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει σε υπολογιστή να εκτελεί διεργασίες για τις οποίες απαραίτητο είναι νοητικό επίπεδο αντίστοιχο με το ανθρώπινο.Ο υπολογιστής έχει την δυνατότητα να μάθει μέσα από εμπειρίες προσομοιώνοντας έτσι την ανθρώπινη σκέψη. Αυτή η διαδικασία γίνεται δυνατοί με την χρήση αλγόριθμων και μεθοδολογίας και ονομάζεται μηχανική μάθηση(machine learning).Εξίσου σημαντική με την μηχανική μάθηση είναι και η επιστήμη των δεδομένων(data science) η οποία μετατρέπει όλες τις «εμπειρίες» σε χρήσιμες πληροφορίες. Οι έννοιες αυτές συνδέονται άμεσα και βασίζονται σε γνώσεις μαθηματικών, πληροφορικής, στατιστικής και νευροεπιστημών.

Στο μέλλον η τεχνητή νοημοσύνη σε διάφορους τομείς, όπως αυτούς της ιατρικής, της ασφάλειας και των συγκοινωνιών.

Συστήματα τα οποία διαθέτουν  AI είναι ικανά να αναλύουν μεγάλο όγκο κλινικών δεδομένων βοηθώντας έναν γιατρό στη διάγνωση και στη λήψη αποφάσεων.

Τα drones με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης θα μπορέσουν να συνεισφέρουν στον τομέα των συγκοινωνιών, καθώς θα έχουν καθήκον διανομής δεμάτων, θα μεταφέρουν ιατρικά προϊόντα σε επείγουσες καταστάσεις και θα ανταποκρίνονται σε εκτατές ανάγκες. Ακόμα τα drones είναι ικανά να φτάσουν σε δυσπρόσιτα εδάφη πράγμα που τα καθιστά ιδανικό εργαλείο για την επιθεώρηση τους.

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει την δυνατότητα να βελτιώσει πολλούς τομείς όχι μόνο της καθημερινότητας αλλά και σε επιστημονικό, ιατρικό και τεχνολογικό επίπεδο επιτρέποντας σε μεγάλα βήματα επιτευχθούν από την ανθρωπότητα με την βοήθεια της ίδιας.

Πηγές: https://economytoday.sigmalive.com/epiheiriseis/tech/8909_poio-einai-mellon-tis-tehnitis-noimosynis

https://www.lifo.gr/european-lifo/digital-eu-forward/mellon-tis-anthropotitas-sta-heria-tis-tehnitis-noimosynis

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης