Ρομπότ και κλιματική αλλαγή

Επιμέλεια: Ευαγγελία Μερκούρη

Είναι γνωστό πως η κλιματική αλλαγή είναι ένα αληθινό φαινόμενο που μας αφορά όλους άμεσα. Οι επόμενες δεκαετίες θα  είναι κρίσιμες και θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο μέλλον του πλανήτη και της ανθρωπότητας. Βρισκόμαστε στον 21 αιώνα και η τεχνητή νοημοσύνη είναι ίσως το κλειδί στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος.

Κάποιες εφευρέσεις έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία.

1) Η ομάδα της SkyGrow ανέπτυξε το Growbot, ένα όχημα που φυτεύει δέντρα γρηγορότερα και πιο οικονομικά. Τα ρομπότ φυτεύουν δέντρα αντί για σπόρους, επειδή έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν στη νέα τους θέση (η SkyGrow σχεδιάζει να κατασκευάσει 4.500 Growbots).

2) Το ρομπότ Wave Glider από την Liquid Robotics διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες οι οποίοι μετατρέπουν την κίνηση των κυμάτων σε ενέργεια. Η αποθηκευμένη ενέργεια επαναφορτίζει τις μπαταρίες που χρειάζεται για τους αισθητήρες και βοηθά στην κίνηση του ρομπότ.

3) Η εταιρεία Urban Rivers ανέπτυξε ένα ρομπότ για τον ποταμό Σικάγο. Το ρομπότ επιπλέει κατά μήκος του ποταμού και συλλέγει σκουπίδια για να διατηρήσει τον ποταμό καθαρό.

4) Η εταιρία AMP Robotics ελπίζει να κάνει την ανακύκλωση ευκολότερη. Τα ρομπότ ξεχωρίζουν τα σκουπίδια της ανακύκλωσης και τα κατατάσσουν στην αντίστοιχη κατηγορία μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.

5) Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Permaculture στην Αυστραλία μίλησε πρόσφατα για την ανάπτυξη ενός Row-bot που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, το οποίο απομακρύνει τη ρύπανση από το νερό και τη μετατρέπει σε ενέργεια. Το ρομπότ κολυμπά απορροφώντας μικρόβια τα οποία στη συνέχεια τροφοδοτούν τη μηχανή του σκάφους για να συνεχίσει στον ωκεανό.

Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις αρχικές ιδέες οι οποίες θα δώσουν ελπίδες σε όλους μας!

Πηγή: https://typos-i.gr/article/ta-rompot-katapolemoyn-thn-klimatikh-allagh

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης