Αγορά του Twitter απο τον Elon Musk για 44 δισ. δολάρια: Ποιό είναι το μέλλον της πλατφορμας και πως σκοπεύει να την χρησιμοποιήσει ο Musk;

Επιμέλεια: Σταύρος Σορόπουλος

Η συμφωνία του Elon Musk να αγοράσει το Twitter μπορεί να σημαίνει πολλά για το μέλλον του κολοσσού  αυτού των social media και του διαδικτύου. Πολλές αλλαγές είναι πιθανές, όπως η επιστροφή του Donald Trump, την επαλήθευση κάθε ανθρώπινου χρήστη της ιστοσελίδας και ακόμα και τη μετατροπή της έδρας της εταιρίας σε καταφύγιο αστέγων.

Ο ίδιος ο Musk δεν είχε υποσχεθεί ποτέ την επιστροφή του Trump, αλλά η κριτική που είχε ασκήσει στην πολιτική ελέγχου της ιστοσελιδάς προκαλούν εικασίες για την επιστροφή του πρώην Αμερικανού προέδρου. Ο ίδιος όμως δήλωσε σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο Fox News πως δεν επιθυμεί να επιστρέψει παρά την αλλαγή ιδιοκτήτη.

Ο Elon Musk επίσης δήλωσε πως θέλει να επαληθεύσει όλους τους ανθρώπους της ιστοσελίδας με σκοπό την πάταξη του spam. «Αν η προσφορά μας στο Twitter πετύχει, θα νικήσουμε τα spam bots ή θα πεθάνουμε προσπαθώντας!» έγραψε στο Twitter νωρίτερα τον Απρίλιο. Επίσης ο ίδιος εξετάζει το ενδεχόμενο ελέγχου ενός κουμπιού επεξεργασίας το οποίο επίσης θα μηδενίζει τα retweets και τα likes οταν ένα tweet τροποποιείται. Ο Musk σκοπεύει επίσης να κάνει αλλαγές στον αλγόριθμο ώστε να είναι πιο “δίκαιος’. «Θέλω επίσης να κάνω το Twitter καλύτερο από ποτέ, βελτιώνοντας το προϊόν με νέα χαρακτηριστικά, καθιστώντας τους αλγορίθμους ανοιχτού κώδικα για να αυξήσουμε την εμπιστοσύνη, νικώντας τα spam bots και πιστοποιώντας όλους τους ανθρώπους», ανέφερε ο Musk σε δήλωσή του τη Δευτέρα.

Άλλες παράξενες ιδέες του Musk για τη πλατφόρμα είναι να κάνει την έδρα της εταιρίας στο San Francisco κταφύγιο αστέγων (Την ίδια ιδέα είχε και ο Jeff Bezos) και να αφαιρέσει το “w” από το όνομα του Twitter, μετατρέποντας το σε «Titter». «Μιλάω σοβαρά γι’ αυτό», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος νωρίτερα τον Απρίλιο σχετικά με την αλλαγή του ονόματος του Twitter σε μια προφανή αναφορά στα στήθη.

Αρχικά το διοικητικό συμβούλιο του Twitter ήταν διστακτικό και οι εργαζόμενοι ηταν διχασμένοι σχετικά με την εξαγορά.  Ένας υπάλληλος του Twitter αποκάλεσε τον Μασκ «ρατσιστή δημαγωγό με σύνδρομο μεγαλομανίας». Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Parag Agrawal  είναι πιθανώς δυσαρεστημένος με την εξαγορά και σύμφωνα με τους επικριτές του, έχει επιβάλει άδικες απαγορεύσεις στους χρήστες. Πριν από την προσφορά εξαγοράς του Musk, δημοσίευσε ένα meme που συνέκρινε τον Agrawal με τον Στάλιν.

Έχουν περάσει δύο μέρες απο τότε που εξαγοράστικε το Twitter μέχρι που γράφτηκε το άρθρο αυτό. Πέρα από τα προαναφερθέντα, υπάρχουν πολλά πιθανά σενάρια για το μέλλον της πλατορμας

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/technology/arthro/8548954/twitter-afta-einai-ta-pithana-schedia-tou-elon-mask-gia-to-mellon-tou-kolossou-ton-social-media-meta-to-megadeal

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης