Ο Ηλεκτρονικός Υπολογιστής ανά τούς αιώνες

  • ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο Η/Υ 

Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι μια μηχανή κατασκευασμένη κυρίως από ψηφιακά ηλεκτρονικά κυκλώματα αλλά και από ηλεκτρικά και μηχανικά συστήματα . Αποτελεί το υλικό μέρος και το λογισμικό το οποίο αποτελείται από απαραίτητα προγράμματα που προσφέρουν τις κατάλληλες εντολές για την λειτουργία του υλικού μέρους. Κύριος σκοπός του υπολογιστή είναι η επεξεργασία πληροφοριών.

  • Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

-Η ιστορία των υπολογιστών ξεκινάει από την Προϊστορική εποχή γύρω στο 500π.Χ. Εκείνη την εποχή παρουσιάζεται ο Άβακας αρχικά στην Κίνα όμως οι πρώτοι μηχανισμοί, που μπορούν να θεωρηθούν ότι μοιάζουν με τους σύγχρονους αναλογικούς υπολογιστές, είναι οι Aστρολάβοι. Οι αστρολάβοι χρησίμευαν στην παρατήρηση των αστέρων και τον προσδιορισμό του ύψους τους από τον ορίζοντα. Ένας τέτοιος μηχανισμός βρέθηκε το 1900, στο βυθό της θάλασσας των Αντικυθήρων. Αργότερα  τον 17ο αιώνα μέχρι τον 19ο πραγματοποιήθηκαν πολλές ανακαλύψεις σε όλους τους τομείς των επιστημών, με σημαντικότερες όσον αφορά τις υπολογιστικές μηχανές, το Υπολογιστικό ρολόι του Schickard και την αριθμομηχανή του Blaise Pascal.

Ο πρώτος ηλεκτρονικός υπολογιστής ονομάστηκε ENIAC (Electronic Numerical Intergrator and Calculator). Ήταν τεράστιος σε μέγεθος και έπρεπε να επιβλέπεται συνεχώς από ειδικούς επιστήμονες καθώς συνήθως καίγονταν οι ηλεκτρονικές λυχνίες οι οποίες χρησιμοποιούνταν από το μηχάνημα και έπρεπε να αντικατασταθούν.

 Η ιστορική εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών κορυφώνετε στον 20ο αιώνα με την ανακάλυψη και χρήση των transistors (όπου αντικατέστησαν τις λυχνίες) και των ολοκληρωμένων κυκλωμάτων. Αυτή η αποκάλυψη είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία των προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών  αλλά και την ελάττωση  της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και του όγκου των μηχανών. Το 1958 ο Τζάκ Κίλμπυ κατασκεύασε το πρώτο ηλεκτρονικό κύκλωμα το οποίο επέτρεψε στους επιστήμονες να δημιουργήσουν υπολογιστές αρκετά μικρούς ώστε να μπορούμε να τους μετακινήσουμε.

Ο κάθε υπολογιστής που χρησιμοποιούμε σήμερα είναι εφοδιασμένος με επεξεργαστή και κατέχει την δική του μνήμη, μονάδα αποθήκευσης πληροφοριών, οθόνη και κάποιο μέσο για να δίνουμε πληροφορίες στον υπολογιστή όπως είναι το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο.

 https://dimpapp.gr/

https://mouseio-ypologiston.weebly.com/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης