ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επιμέλεια: Κατσαρού Μαρία

Στη σημερινή εποχή,  ένα από τα σημαντικότερα θέματα που προβληματίζει τον άνθρωπο είναι η κλιματική αλλαγή ανθρωπογενούς προέλευσης με αποτέλεσμα, τη διαμόρφωση των πράσινων τεχνολογιών οι οποίες συνδέουν την περιβαλλοντική επιστήμη με αρκετούς καινοτόμους τρόπους που επισκοπούν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πρόκειται λοιπόν, για την cleantech ή βιώσιμη τεχνολογία η οποία  αναφέρεται σε προϊόντα ή υπηρεσίες που βελτιώνουν τις  επιδόσεις της βιομηχανίας, μειώνοντας παράλληλα το κόστος, την κατανάλωση ενέργειας, τα απόβλητα και τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Με άλλα λόγια η πράσινη τεχνολογία είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση της αρνητικής ανθρώπινης δραστηριότητας στον πλανήτη.

Για να  το πετύχουν λοιπόν αυτό, υπάρχουν αρκετά πεδία στα οποία αξιοποιείται η πράσινη τεχνολογία. Αρχικά, είναι οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας οι οποίες έχουν ως στόχο την μείωση των αποθεμάτων των ορυκτών καυσίμων καθώς  και της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Τέλος η Ηλεκτροκίνηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων για τις μεταφορές του ανθρώπου καθώς και η ανακύκλωση που επιδιώκει στην επαναχρησιμοποίηση υλικών και διατήρηση  σπάνιων πόρων.

Με αυτούς τρόπους θα μπορέσει η τεχνολογία να συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του πλανήτη καθώς και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής η οποία έχει επιφέρει αρκετές αρνητικές συνέπειες στη ζωή του ανθρώπου.

ΠΗΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ :

https://startupper.gr/startupper-mag/80097/ti-einai-oi-prasines-technologies/

https://greenagenda.gr/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης