Έχετε σκεφτεί ποτέ τη ζωή σας ΧΩΡΙΣ smartphone?

http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/7983805/pos-tha-einai-pleon-i-zoi-mas-choris-smartphone-periploki

Πώς θα ήταν άραγε η ζωή μας χωρίς την τεχνολογία και πιο συγκεκριμένα τα κινητά τηλέφωνα; Δύσκολο να απαντήσουμε, γιατί δεν το έχουμε σκεφτεί ακόμα. Είναι κάτι απίθανο να συμβεί όμως; Όχι, μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει το οτιδήποτε. Μία λάθος κίνηση και το κινητό σου έχει πέσει κάτω.

Το ξέρω ακούγεται σκληρό. Όμως, όλα υπάρχουν στην καθημερινότητα μας και οι καλές μας στιγμές και οι άσχημες. Υπάρχουν όμορφες και δημιουργικές στιγμές απο τη στιγμή που δημιουργήθηκαν οι ηλεκτρονικές συσκευές και έγιναν επεκτάσεις των ίδιων μας χεριών; Δεν νομίζω, και αν ναι σπάνια έτσι; Γιατί λοιπόν δεν κάνουμε τίποτα για αυτό; Ο καθένας μας μπορεί να δράσει διαφορετικά και να αλλάξει προς το καλύτερο. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να μειώσουμε τον χρόνο που σπαταλάμε για να ‘chat’αρουμε στο διαδίκτυο και ας περάσουμε λίγο περισσότερο χρόνο με την οικογένεια μας και την παρέα μας.

Είναι πραγματικά τραγικό να έχουμε βγει με τους φίλους μας να ξεχαστούμε λίγο απο την πραγματικότητα και με το μόνο που ασχολούμαστε να είναι μια συσκευή η οποία δεν είναι πραγματική , αλλά φανταστική. Είναι μια συσκευή στην οποία μπορείς πολύ εύκολα να εθιστείς για ώρες και ώρες. Ας σας ξανά ρωτήσω. Θα μπορούσατε έστω και μια μέρα χωρίς smartphone? Η απάντηση που θα έπαιρνα απο τους περισσότερους σας, είναι όχι. Και γιατί δεν θα μπορούσατε χωρίς κινητό; θα σας ρώταγα. Γιατί είναι σημαντικό για την καθημερινότητά μας. θα απαντούσατε.

Αυτό το άρθρο όμως δεν το έγραψα για να σας υπενθυμίσω τι κάνετε και τι όχι, αλλά για να σας θυμίσω πως η ζωή είναι ωραία και δεν είναι απαραίτητο να τη χαραμίζετε μπροστά σε μία οθόνη. Στην πραγματικότητα και ωραίο δεν ακούγεται αλλά ούτε και φαίνεται. Στην τελική τι έχετε να  χάσετε; Τίποτα απολύτως. Το ίδιο άχρηστο μας είναι το κινητό τηλέφωνο. Ας συμφωνήσουμε λοιπόν και ας μειώσουμε  τις ώρες μας μπροστά του.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης