Τι θα συμβεί αν το κινητό μας σταματήσει να λειτουργεί;

Το smartphone μας, ως προέκταση του χεριού μας, έχει μία κακή μέρα και δεν αποδίδει όπως θα θέλαμε. Ναι και οι συσκευές τεχνολογίας δικαιούνται μιας κακής μέρας. Πέφτει από τα χέρια μας και ας πούμε ότι πέφτει στο έδαφος με την οθόνη. Ο ήχος του «κρακ» ενός τζαμιού που σπάει είναι ένα γεγονός πολύ τρομακτικό. Παίρνουμε το κινητό και προσπαθούμε να υπολογίσουμε την έκταση της ζημιάς που προκλήθηκε. Συμπεραίνουμε ότι κινητό θέλει αλλαγή οθόνης και δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει/

Οι συνθήκες γίνονται δυσμενέστερες και στην περίπτωση που δε θα μπορέσουμε να επισκευάσουμε το κινήτο άμεσα για τους δικούς μας λόγους. Οι περισσότεροι από εμάς θα πηγαίναμε να αγοράσουμε ένα άλλο ή το ίδιο κινητό. Αν όμως δε μπορούμε να αγοράσουμε άμεσα ένα άλλο τηλέφωνο τότε τι γίνεται;

Σχεδόν όλοι μας δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε την ζωή μας χώρις το έξυπνο κινητό μας.Ιδιάτερα η νεολαία θα ένιωθε απομονωμένη καθώς η ενασχόληση τους με το κινητό τους αποτελεί σημαντικό μέρος της καθημερινότητας τους.

Ζούμε όντως σε μια κοινωνία που επιθυμεί να παίρνει τις απαντήσεις που θέλει με αστραπιαίο ρυθμό. Το ίδιο συμβαίνει και με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι νέοι ειδικότερα δε μπορούν να περιμένουν πάνω από 1 λεπτό για να πάρουν την απάντηση που επιθυμούν. Αυτό κυρίως συμβαίνει γιατί οι νέοι δε έχουν άλλους τρόπους αλληλεπίδρασης. Σε μια τέτοια περίπτωση οι νέοι πιστεύουν ότι βρίσκονται σε κάποιους είδος αδιέξοδου γιατί δεν έχουν το προνόμιο της άμεσης ενημέρωσης για τα θέματα που τους αφορούν. Αυτό δείχνει την άμεση έξαρτηση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την επιρροή που έχουν στην κοσμοθεωρία και την καθημερινότητα των ανθρώπων. Στην ουσία είναι ένας άτυπος πόλος εξουσίας καθώς ελέγχει και καθοδηγούν τις σκέψεις των ανθρώπων με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σε περίπτωση που δε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κινητό εξαιτίας ένος προβλήματος που έχει μπορούμε να κάνουμε πράγματα όπως:

Να κανόνισουμε να βγούμε για μια βόλτα με τους φίλους μας.

Να διαβάσουμε ένα βιβλίο που μπορεί να μας ενδιαφέρει.

Να βγούμε έξω για ένα απλό περπάτημα ή για να ένα χαλαρό τρέξιμο.

Να πάμε σε ένα μαγαζί που είναι πιο πιθανό να συναντήσουμε τους γνωστούς μας.

Να διορθώσουμε κάποιες μικρές ζημιές του σπιτιού ή να καθαρίσουμε το σπίτι μας.

Πηγή: newsbeast.gr στην κατηγορία τεχνολογία. Επιμέλεια εργασίας: Δημήτρης Μπαρώτας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης