Τα ρομπότ στη ζωή μας

                                 “ TA ROBOT ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ”

Τα ρομπότ πλέον έχουν συμβάλλει δυναμικά στην καθημερινή ζωή μας. Έτσι και εμείς κάναμε μία παγκόσμια έρευνα για την ένταξη των ρομπότ στη καθημερινότητα.

 robot working with headset and monitor

 

 

 

Στο Ντουμπάι, το πρώτο ρομπότ αστυνομικός ετοιμάζεται να πιάσει δουλειά, περιπολώντας στα εμπορικά κέντρα και στα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

ρομποτ αστυνομικος

 

 

 

 

Το ρομπότ αστυνομικός, το οποίο παρουσιάστηκε από την Αστυνομία του Ντουμπάι σε μία  έκθεση πληροφορικής και εξοπλισμού ασφαλείας. Το ρομπότ αυτό δημιουργήθηκε από την Pal Robotics με βάση ένα παλαιότερο μοντέλο της εταιρείας Reems.

Επικοινωνεί σε αραβικά και αγγλικά, αλλά κυρίως στόχος είναι να επικοινωνεί με πολλές ακόμα γλώσσες στο μέλλον όπως ρωσικά, κινέζικα, γαλλικά και ισπανικά, έτσι ώστε να μπορεί να συνεννοείται με τους πολλούς ξένους επισκέπτες που έρχονται στο Ντουμπάι.

Επίσης σε πολλές χώρες όπως η Ολλανδία, η Κίνα και πολλές άλλες έχουν παρατηρηθεί ρομπότ σερβιτόροι όπου όχι μόνο μπορούν να σου πάρουν παραγγελία αλλά μπορούν ακόμη να σερβίρουν, να καθαρίσουν, ακόμα και να σου δώσουν τα ρέστα σου.

robot_σερβιτορος

 

Πηγή: wikipedia