Εκδρομή της Γ’ Λυκείου σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη

Στο σπήλαιο Αλιστράτης στις Σέρρες

Πενθήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε η Γ΄ τάξη του Πρότυπου ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκέμβρη

Οι  μαθητές επισκέφτηκαν την πόλη της Δράμας όπου είχαν την ευκαιρία να δουν το πάρκο της Ονειρούπουλης. Μαζί με τους συνοδούς κ;θηγητές περιηγήθηκαν στο σπήλαιο Αλιστράτης στο Ν. Σερρών, ένα από τα ομορφότερα και μεγαλύτερα σπήλαια της Ευρώπης. Εκεί, αρχικά ξεναγήθηκαν από το ρομπότ Περσεφόνη για τα πρώτα 100m. Το ρομπότ –ξεναγός, που αποτελεί παγκόσμια καινοτομία, κατασκευάστηκε από τα εργαστήρια του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μιλάει σε 33 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και Αρχαία Ελληνικά. Για όλη την υπόλοιπη διαδρομή του σπηλαίου, μήκους 1km, υπήρχε ξεναγός. Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι μαθητές/τριες διέμειναν σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή 02/12/2022 το πρωί στις 10:30 π.μ. οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν τους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας, όπου παρακολούθησαν δίωρη ξενάγηση με αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα εκθέματα του μουσείου. Στη συνέχεια το μεσημέρι επισκέφτηκαν τη πόλη της Βέροιας και το απόγευμα επέστρεψαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Το Σάββατο 03/12/2022 το πρωί έκαναν στάση για προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και αμέσως μετά πήγαν στο Λευκό Πύργο όπου είχαν την ευκαιρία να δουν  – χωρισμένοι σε δύο ομάδες – όλα τα εκθέματα της έκθεσης που φιλοξενείται μέσα στο Λευκό Πύργο. Την ίδια ημέρα στις 11:30 π.μ. επισκέφτηκαν το κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας Νόησις, όπου είχαν την ευκαιρία διαδικτυακής επίσκεψης στο Πλανητάριο και το Κοσμοθέτρο για να παρακολουθήσουν την 3D προβολή με τίτλο «Θαύματα της Μηχανικής». Η εκδρομή έκλεισε με βόλτα στο εμπορικό κέντρο Cosmos.

Οι μαθητές επέστρεψαν στην πόλη της Μυτιλήνης την Κυριακή 04/12/2022.

Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί:

Νείρος Αντώνιος, ΠΕ86

Κουτσκουδή Μαρία, ΠΕ11

Τσάλτα Σεβαστή, ΠΕ02

Στόϊκος Ευάγγελος, ΠΕ03

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης