Δεύτερο βραβείο στον Μαραθώνιο Καινοτομίας Culture4Aegean Bootcamp Hackathon

Οι μαθητές που διακρίθηκαν, με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό του προγράμματος κ. Δημήτρη Μιχαλάκη και τον διευθυντή του σχολείου κ. Αντώνη Νείρο

 

 

 

Τη δεύτερη θέση στον Μαραθώνιο Καινοτομίας Culture4Aegean Bootcamp, που υλοποιήθηκε τo Σάββατο και την Κυριακή 3 και 4 Δεκεμβρίου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έλαβε το Πρότυπο Λύκεο Μυτιλήνης.

Η όλη δράση είχε στόχο την ενεργοποίηση φορέων και επιχειρήσεων και την κατάθεση ιδεών και προτάσεων  για τη δημιουργία ψηφιακών εφαρμογών που προωθούν και αναδεικνύουν το πολιτιστικό προϊόν του δήμου  Δυτικής Λέσβου. Καταλυτικός στο όλο εγχείρημα είναι ο ρόλος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από την ομάδα με τίτλο “Model” Robot Team και κατάφερε να διακριθεί λαμβάνοντας τη 2η θέση στην κατηγορία των Λυκείων. Η ιδέα/πρόταση της ομάδας αφορούσε την υβριδική υλοποίηση ενός Ψηφιακού Πολιτιστικού Περίπτερου τόσο με την φυσική κατασκευή του μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης/ανακυκλώσιμων υλικών, όσο και με την αντίστοιχη εφαρμογή για φορητές συσκευές με την ονομασία «Πάσο Πολιτισμού».

Η όλη καινοτομία αφορά στην ανάδειξη/αλληλεπίδραση των εννοιών του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της Κυκλικής Οικονομίας. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή παρέχει α) Εξειδικευμένες πληροφορίες ή Ανακάλυψη νέων πολιτιστικών τόπων που γνωρίζουν μόνο οι διαμένοντες στο νησί κάτοικοι, β) Δημιουργία προφίλ χρήστη (Ιδιωτικότητα), γ) Στήριξη εφαρμογής πάνω σε άλλες εφαρμογές / ιστοσελίδες (βιωσιμότητα) και δ) Σύστημα bonus πόντων.

Τέλος, η εκπαιδευτική ομάδα πολύ εύστοχα επισήμανε την δυνατότητα διάχυσης της όλης πρότασης μέσω των σχολείων και ιδιαίτερα μέσω των προγραμμάτων ERASMUS+, αλλά και τη δυνατότητα υλοποίησης της εντός της σχολικής μονάδας στo πλαίσιo λειτουργίας των Ομίλων Αριστείας, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας στο Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Παν/μίου Αιγαίου.

Στην μαθητική ομάδα συμμετείχαν υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού κ. Μιχαλάκη Δημήτρη οι μαθητές:

Βαμβούρη Ελένη Μαρία, Κατζάνης Παναγιώτης, Κώστογλου Μιχαήλ Άγγελος, Ματζιαρλής Μάρκος, Ντίνος Γεράσιμος και Τσαγκαρέλλης Θωμάς

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης