Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

15900

Ο ΟΗΕ γιορτάζει συγκεκριμένες Ημέρες, Εβδομάδες, Έτη, Δεκαετίες και Επετείους ως αφορμές για την επισήμανση συγκεκριμένων γεγονότων ή θεμάτων, ώστε να προωθηθούν, μέσω της ευαισθητοποίησης και της συντονισμένης δράσης, οι στόχοι του Οργανισμού.

https://unric.org/el/%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B5%CF%83-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CE%B2%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CF%84%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9/

Οι διεθνείς ημέρες και εβδομάδες είναι αφορμές για την εκπαίδευση του κοινού σε θέματα που απασχολούν, για την κινητοποίηση της πολιτικής βούλησης και των πόρων για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προβλημάτων και για τον εορτασμό και την ενίσχυση των επιτευγμάτων της ανθρωπότητας.

25 Νοεμβρίου

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών (VAWG) είναι μια από τις πιο διαδεδομένες, επίμονες και καταστροφικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο μας.  Σήμερα, παραμένει σε μεγάλο βαθμό ακατάσχετη λόγω της ατιμωρησίας, της σιωπής, του στιγματισμού και της ντροπής που την περιβάλλει.

ΓΡΑΜΜΗ SOS 15900

Η τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 λειτουργεί πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο και παρέχει άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας, ψυχοκοινωνική συμβουλευτική σε γυναίκες θύματα βίας, καθώς και πληροφόρηση και ενημέρωση για θέματα σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών σε όλους τους πολίτες και τους φορείς.

Η Γραμμή στελεχώνεται με ψυχολόγους και κοινωνικούς/ες επιστήμονες με εξειδίκευση και εμπειρία σε θέματα έμφυλης βίας και οι υπηρεσίες καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα το προσωπικό της Γραμμής να καλέσει πίσω τις γυναίκες σε περίπτωση που δεν επαρκεί ο διαθέσιμος χρόνος ομιλίας τους που έχουν στον πάροχό τους, ενώ τα θύματα βίας μπορούν να επικοινωνήσουν και με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sos15900@isotita.

(https://ypergasias.gov.gr/dorean-oi-kliseis-pros-tin-tilefoniki-grammi-sos-15900/)