Ακολουθήστε μας σε αρχαία θέατρα της Αττικής με διάσημους ξεναγούς!

Με την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Διαζώματος «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» δημιουργήσαμε σύντομα διαφημιστικά videos για τα Αρχαία Θέατρα της Αττικής (Διονύσου, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Θορικού, Αμφιαρείου, Ζέας, Ραμνούντα), με στόχο τη γνωριμία και την προβολή τους στο ευρύ μαθητικό κοινό.

Στα διαφημιστικά videos, οι εικόνες του Ευριπίδη, του Αισχύλου ή της Αντιγόνης «ζωντανεύουν» μέσα από την «έξυπνη» εφαρμογή myheritage.gr/deepstory και μας ξεναγούν στον χώρο των αρχαίων θεάτρων, αναδεικνύοντας την αξία αυτών των πολιτιστικών μας θησαυρών.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διαθεματικής διδασκαλίας στα μαθήματα των Αρχαίων από Μετάφραση και της Πληροφορικής Γ΄ Γυμνασίου με υπεύθυνες αντίστοιχα τις εκπαιδευτικούς, Θ. Τριαντοπούλου (ΠΕ02) και Ε. Κοντοπίδη (ΠΕ86).

Δημιουργήθηκαν τα ακόλουθα διαφημιστικά βίντεο:

Δείτε τα έργα μας, όπως έχουν ενσωματωθεί στον ψηφιακό χάρτη (padlet) «Ακολουθήστε μας σε αρχαία θέατρα της Αττικής!».

Ενδεικτικά βίντεο της δράσης μας παρουσιάστηκαν και στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων, στις 19 Ιουνίου 2022. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Teachers4Europe: setting an Agora for Democratic» καθώς και του δικτύου ΣΗ.ΜΑ. – Α.Ε.Π (ΣΗμερινός Μαθητής – Αυριανός Ενεργός Πολίτης) της ΔΙΔΕ Β’ Αθήνας.

Υπεύθυνες καθηγήτριες: Ε. Κοντοπίδη (ΠΕ86) και Θ. Τριαντοπούλου (ΠΕ02).