ΒΙΒΛΙΟΡΑΜΑ

«ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ»

   Σημαντικό ρόλο στην ζωή των ανθρώπων κάθε ηλικίας, ανεξάρτητα από το επάγγελμά τους, παίζει η ψυχαγωγία. Άραγε τι είναι ψυχαγωγία; Ψυχαγωγία, λοιπόν, είναι η ψυχική και πνευματική ευχαρίστηση κάποιου μέσα από μια ενασχόληση, ένα έργο κτλ. που ικανοποιεί κάποιες ανώτερες πνευματικές και ψυχικές ανάγκες (www.greek-language.gr) Η ψυχαγωγία είναι πάντα εφικτή και ευπρόσδεκτη, αρκεί να ξέρεις να ανακαλύψεις το αντικείμενο ή μέσο που σε κάνει να χαλαρώνεις.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ψυχαγωγίας. Ένας από τους πιο διαδεδομένους είναι η ανάγνωση εξωσχολικών βιβλίων.

 

ΒΙΒΛΙΑ

 

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι βιβλίων, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του κάθε ατόμου ή με κριτήριο το περιεχόμενό του. Ενδεικτικά υπάρχουν βιβλία δράσης, τρόμου, περιπέτειας κ.ά. Τα βιβλία, επίσης, χωρίζονται και με κριτήριο την ηλικία ( παιδικά, εφηβικά, ενηλίκων κ. ά).

Ένα γνωστό, βραβευμένο, εφηβικό βιβλίο, για λάτρεις της περιπέτειας, της δράσης ή/και του μυστηρίου που κατακλύζεται από ανατροπές, και προτείνω ανεπιφύλακτα είναι το “Ο δεκαπενταετής πλοίαρχος” του Ιουλίου Βερν.

Τα γεγονότα διαδραματίζονται στην Αφρική στα απάνθρωπα εκείνα χρόνια του δουλεμπορίου. Ο Ντικ, ένα ορφανό, έξυπνο δεκαπεντάχρονο αγόρι, άθελα του, θα βρεθεί μαζί με τους συντρόφους του (τέσσερις από τους οποίους είναι νέγροι) στα κτηνώδη σκλαβοπάζαρα. Θα καταφέρει να βγει ζωντανός; Θα μάθει, άραγε, για ποιον λόγο βρέθηκε εκεί; Μήπως δεν ήταν και τόσο τυχαίο το γεγονός…;

Την απάντηση θα λάβει κανείς μόνο αν διαβάσει το βιβλίο !

                                                                                                          Νάστου Μαρία

                                                                                                  1o Γ/σιο Φιλιππιάδας/ Β3

 

Σχολιάστε