Η Τέχνη των Graffiti

μάτι- καταράχτης

Αντριάνα Ζώγα Α’1

Χριστίνα Μαρθάκη Α’4

Άννα-Μαρία Πράντζου Α’4

Πελαγία Τσιλιμπώνη Α’4

 

 Τι είναι graffiti ; Το graffiti είναι η εικόνα ή το  μήνυμα που αποτυπώνει κάποιος σε ένα δημόσιο κτήριο σε τοίχους.

Αν και εσείς, όπως  και κάποιοι άνθρωποι , πιστεύετε  ότι τα graffiti είναι απλά μουτζούρες στους τοίχους , κάνετε λάθος γιατί στην πραγματικότητα είναι μια μορφή τέχνης.

Για να θεωρηθεί ένα graffiti τέχνη , πρέπει πρώτα από όλα , το άτομο  που το κάνει να έχει ταλέντο στην ζωγραφική . Επίσης, πρέπει να ομορφαίνει και να κάνει πιο ζωντανό με σχέδια και χρώματα τον τοίχο πάνω στον οποίο ζωγραφίστηκε το συγκεκριμένο graffiti  αλλά και  να περνάει κάποιο μήνυμα, (χιουμοριστικό , κατά της βίας ) σε αυτόν που το αντικρίζει  .

             Στην αρχή τα graffiti σχεδιάζονταν από συμμορίες του δρόμου, στην πορεία όμως , εξελίχθηκαν και τώρα στολίζουν τους τοίχους των κτηρίων μιας πόλης και να μεταδίδουν  μηνύματα.

 Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι , τα θεωρούν βανδαλισμό και  πιστεύουν ότι δεν είναι μια αξιόλογη μορφή τέχνης και θα έπρεπε να απαγορευτούν. Μάλιστα,  πολλές κυβερνήσεις συμφωνούν με αυτή την άποψη και απαγορεύουν τα graffiti στις δικές τους χώρες , ενώ αντίθετα , άλλες τα επιτρέπουν γιατί τα θεωρούν εντυπωσιακά έργα τέχνης .  Τα graffiti μπορούν κάλλιστα να γίνονται με άδεια από το δήμο.

 Βέβαια ,πολλοί άνθρωποι , κυρίως νέοι , κάνουν παράνομα graffiti πάνω σε τοίχους κτιρίων ή στα πεζοδρόμια ,  τα οποία δεν είναι τίποτε άλλο από συνθήματα και βρισιές .

Σχολιάστε

Top