25η Μαρτίου , 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση ! Εορτασμός στα σχολεία εν μέσω πανδημίας !

Φέτος διανύουμε μια σχολική χρονιά διαφορετική από τις υπόλοιπες σε όλα τα επίπεδα. Ο Μάρτης βρήκε τα σχολεία κλειστά εξαιτίας της πανδημίας.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821 με δοξολογίες στις εκκλησίες, καταθέσεις στεφάνων, μαθητικές παρελάσεις εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία, να ματαιωθούν για λόγους δημόσιας υγείας, εν όψη του Κορωνοϊού. Ωστόσο, αυτό δεν απέτρεψε τους μαθητές/τριες του ΣΤ’2 να διοργανώσουν έναν διαδικτυακό εορτασμό, στον οποίο συμμετείχαν μαθητές/τριες από άλλες δύο τάξεις του σχολείου μας (Στ1, Ε).
Αποφασίσαμε, λοιπόν, να οργανώσουμε μια διαδικτυακή γιορτή προς τιμήν των αγωνιστών του 1821. Σε συνεργασία με τον δάσκαλό μας δραματοποιήσαμε τη σκήνη της εξόδου του Μεσολογγίου, η οποία όπως μάθαμε και διαβάσαμε στο μάθημα της ιστορίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή των Βαΐων 9-10 Απριλίου. Πήραμε στίχους από του Ελεύθερους Πολιορκημένους του Διονύσιου Σολωμού, συνδυάσαμε μουσικά κομμάτια και με τη βοήθεια της Διευθύντριας του σχολείου, καταφέραμε να μπούμε στον ρόλο των Μεσολογγιτών. Κάναμε ελάχιστες πρόβες, μιας και ο χρόνος των διαδικτυακών μαθημάτων μας είναι περιορισμένος. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα στη σύνδεση, προβλήματα με τον ήχο, τελικά, όμως, τα καταφέραμε.
Η προγραμματισμένη ημέρα της διαδικτυακής γιορτής είχε φτάσει. Ήμασταν όλοι ντυμένοι σε αποχρώσεις του άσπρου και του μπλε, ενώ η συμμαθήτριά μας η Λεάνα φόρεσε μια όμορφη παραδοσιακή φορεσιά. Δεν είχαμε σκηνικά, αλλά τοποθετήσαμε πίσω από τις κάμερες τη γαλανόλευκη σημαία. Δύο τάξεις του σχολείου μας αποδέχτηκαν την πρόσκληση και συνδέθηκαν στην διαδικτυακή μας τάξη για να παρακολουθήσουν τη γιορτή μας. Όλα κύλησαν ομαλά και η γιορτή μας πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα. Στο τέλος ο συμμαθητής μας, ο Γιώργος Λεύκαρος, μας απήγγειλε  ένα ποίημά του, εμπνευσμένο από τους ήρωες του 1821 .

Δεχτήκαμε πολλά χειροκροτήματα  από όσους παρακολούθησαν τη γιορτή μας . Νιώσαμε πολύ περήφανοι που κάτω από αυτές τις συνθήκες, τελικά καταφέραμε και τιμήσαμε  όχι μόνο τους ήρωες μας, αλλά και όλους όσους  έδωσαν τη ζωή τους  για μια  Ελλάδα ελεύθερη και να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για ό,τι έκαναν για την πατρίδα μας .

Ας ευχηθούμε , ο πλανήτης μας να ξεπεράσει γρήγορα την πανδημία και του χρόνου να μπορέσουμε να γιορτάσουμε την εθνική μας επέτειο όπως πραγματικά της αξίζει .

25 ΜΑΡΤΙΟΥ

 20210404_21022220210404_210222 20210404_210249 20210404_210553

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ /ΤΡΙΕΣ  ΤΟΥ ΣΤ΄2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης