Η Δ΄ τάξη συμμετέχει στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Σκουπίδια για πέταμα; Όχι ευχαριστώ!»

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Τετάρτης τάξης συμμετείχαν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κορδελιού Βερτίσκου «Σκουπίδια για πέταμα; Όχι ευχαριστώ!».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε εξ αποστάσεως.

Τα παιδιά συμμετείχαν για πρώτη φορά σε εξ αποστάσεως περιβαλλοντικό πρόγραμμα. Ήταν πολύ ενθουσιασμένα με τη νέα αυτή εμπειρία.

Η κ. Χρυσούλα Αθανασία, υπεύθυνη του ΚΠΕ καλωσόρισε τα παιδιά, ενώ οι εκπαιδευτές κ. Σαλαυκίδης και ο κ. Υφαντής συντόνιζαν το πρόγραμμα.

Μέσα από διάφορες δραστηριότητες τα παιδιά προσέγγισαν ένα επίκαιρο ζήτημα, την υπερκατανάλωση και τα προβλήματα που προκαλεί στο περιβάλλον.

2

Συζητήθηκε το ζήτημα του πλαστικού και η ευρεία χρήση του, η σημασία του στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου, η ρύπανση που προκαλεί στις θάλασσες και στις ακτές, τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί στο θαλάσσια ζώα αλλά και η επικινδυνότητα των μικροπλαστικών τόσο στα ζώα όσο και στον ίδιο τον άνθρωπο.

3

Τα παιδιά αξιοποιώντας τις υπάρχουσες γνώσεις τους, άσκησαν την κριτική και δημιουργική τους σκέψη, συμμετείχαν σε διαδραστικές ερωτήσεις που τους ενέπλεξαν ενεργά, συνεργάστηκαν με τον /τη διπλανό/ή τους, ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα τους στην ολομέλεια. Μέσα από όλες τις δραστηριότητες ανέπτυξαν θετική στάση απέναντι στη μείωση των απορριμμάτων και την αξιοποίησή τους μέσω της επανάχρησης.

5

Ήταν μία πολύ ωραία και εποικοδομητική εμπειρία κατά την οποία τα παιδιά ανέπτυξαν ικανότητες και δεξιότητες όσον αφορά τη συνεργασία, την κριτική σκέψη ,την επικοινωνία και τη δημιουργικότητα!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης