Γνωρίζω το σώμα μου – εφηβεία – σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

  Στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων, στην ΣΤ΄τάξη,  ασχοληθήκαμε με την εφηβεία και το σώμα μας.
Παρακολουθήσαμε ένα PowerPoint για το ανθρώπινο σώμα, κι εντοπίσαμε τις διαφορές ανάμεσα στους άντρες και στις γυναίκες και τις μεταβολές που παρατηρούνται καθώς μεγαλώνουμε. Με αφορμή όσα μάθαμε και συζητήσαμε, βάλαμε πράγματα στην καθημερινότητα μας για την υγιεινή μας που πλέον θα μας χρειάζονται. Επίσης, επισκεφθήκαμε το Μουσείο ανθρώπινου σώματος, όπου εκεί μας μίλησαν για την λειτουργία όλων των οργάνων μας.
Επεξεργαστήκαμε υποθετικά σενάρια και περιπτώσεις μέσα από τη ζωή που μας βοήθησαν να μάθουμε και να καταλάβουμε πράγματα που δεν γνωρίζαμε και να προβληματιστούμε  γι”  αυτά.  Μιλήσαμε για το ανθρώπινο σώμα ως προσωπικός χώρος του καθενός και για την ανάγκη σεβασμού των ορίων σε σχέση με αυτό, μάθαμε να μπαίνουμε στην θέση των άλλων και να μην επαναλαμβάνουμε πράξεις που ενοχλούν τους ανθρώπους γύρω μας.  Ακόμα μάθαμε να ξεχωρίζουμε μια πράξη όταν αυτή είναι λάθος ή μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε κάποιον και να την αντιμετωπίζουμε κατάλληλα.
 Μιλήσαμε για τη διαφορετικότητα και το δικαίωμα του καθενός να κάνει αυτό που του αρέσει χωρίς να τον προσβάλλουν οι άλλοι.
Στο τέλος έφτιαξε η κάθε ομάδα εργασίας  από μια αφίσα που αναφερόταν σε ό,τι μάθαμε σε αυτήν την ενότητα κατά τα μαθήματα των εργαστηρίων δεξιοτήτων.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 6αΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ7ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 8ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 5
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 4ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 3ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 1
Στεφανία Μπελτσίδου
Μαριαλένα Γεωργιάδου
Ελισάβετ Χαζαρίδου
Παναγιώτης Παπαχριστούδης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης