Χριστούγεννα στο χωριό μου το Πολυδένδρι

Τα Χριστούγεννα οι περισσότεροι άνθρωποι τα περνάνε με την οικογένεια τους. Έτσι και εγώ έκανα Χριστούγεννα στο χωριό μου, το Πολυδένδρι μαζί με την οικογένεια μου.

Το Πολυδένδρι βρίσκετε στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Μακεδονίας. Ανήκει στον δήμο Λαγκαδά. Το χωριό μου έχει υψόμετρο 381 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Είναι ένα προσφυγικό χωριό και οι κάτοικοι του ήρθαν διωγμένοι από τον Πόντο το 1927. Στην απογραφή του 2011 καταγράφηκαν 304 κάτοικοι.

2

Στο χωριό μου βρίσκονται δύο εκκλησάκια νησιώτικης τεχνοτροπίας. Στην δυτική πλευρά του χωριού ο προφήτης Ηλίας και το εκκλησάκι του αγίου Κωσταντίνου και της Αγίας Ελένης στην ανατολική του μεριά . Στο κέντρο του χωριού υπάρχει ένα παλιό σχολείο το οποίο δυστυχώς τώρα δεν λειτουργεί. Είναι το μόνο χωριό που έχει σχολείο από τα γύρω χωριά. Επίσης, έχει και ένα τεράστιο γήπεδο ποδοσφαίρου!

3

Αξίζει να σημειώσω πως ανάμεσα στο Πολυδένδρι και τις Πέντε Βρύσες, συνοριακό χωριό, βρίσκεται το μεγάλο φράγμα του Κάργα μέσα στο οποίο ζουν υδρόβια πτηνά και πολλά ψάρια.

4

Το χωριό μου μου αρέσει πολύ. Αγαπώ να το επισκέπτομαι όλες τις εποχές αλλά κυρίως τα καλοκαίρια που μπορώ να παίζω όλη μέρα με τους φίλους μου! Αλλά και τον χειμώνα που συχνά χιονίζει, είναι πολύ όμορφα εκεί. Απολαμβάνω το χιόνι, κάτι που δεν μπορώ να κάνω στη Θεσσαλονίκη, αφού δε χιονίζει τόσο συχνά!

5

Ζωή Περχανίδου

 

ΠΗΓΕΣ:

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%81%CE%AE%CF% 83%CF%84%CE%B7%CF%82:Pelagiach

https://buk.gr/el/poli-perioxi/polydendri-1

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης