Η Δ΄ τάξη του σχολείου μας στο πρόγραμμα «Οδυσσέας»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα Σχολικής Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ 2022» που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α.

Το πρόγραμμα «Οδυσσέας» που έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Σακελαροπούλου υλοποιείται εδώ και 21 χρόνια.

1α

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση της συνεργασίας, της δημιουργικότητας και της κριτικής σκέψης των μαθητών μέσω της παιδαγωγικής αξιοποίησης των ΤΠΕ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Τετάρτης τάξης του σχολείου μας θα συμπορευτούν μαζί με τους μαθητές και της μαθήτριες του Ε1 του Δημοτικού Σχολείου Ασημίου Κρήτης σε ένα ταξίδι γνώσεως και δημιουργίας.

Τα παιδιά κατέγραψαν και ζωγράφισαν τις προσδοκίες που έχουν από το παρόν πρόγραμμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις τηλεδιασκέψεις.

2 3  5

Η πρώτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο.

Το κάθε σχολείο θα παρουσιάσει την πόλη του, το σχολείο του και την τάξη του. Τα παιδιά των δύο τάξεων θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν τις δικές τους παρουσιάσεις. Μετά από κάθε παρουσίαση θα ακολουθείται συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Στις επόμενες τρεις τηλεδιασκέψεις τα παιδιά θα προσεγγίσουν, θα ανιχνεύσουν και θα επεξεργαστούν το θέμα της «ασφάλειας στο διαδίκτυο», ενώ ως τελική δραστηριότητα ορίζεται η δημιουργία συνεργατικών ψηφιακών ιστοριών.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης