Οι επιπτώσεις της υπερκατανάλωσης κρέατος στο περιβάλλον.

     Η υπερκατανάλωση κρέατος, είναι η βασικότερη αιτία για την κλιματική αλλαγή. Καταναλώνοντας όλο και περισσότερο κρέας, χρειαζόμαστε και περισσότερα ζώα, άρα και πιο πολλούς στάβλους. Πού θα εγκατασταθούν όμως αυτοί οι στάβλοι; Οι άνθρωποι βάζουν φωτιά στα δάση, για να φτιάξουν εκεί τους στάβλους τους (αποψίλωση), με αποτέλεσμα  να μειώνεται το οξυγόνο μας. Έτσι, κάθε μέρα εξαφανίζονται 137 είδη φυτών, ζώων και εντόμων εξαιτίας της καταστροφής τροπικών δασών και 136 εκατομμύρια στρέμματα τροπικών δασών έχουν ισοπεδωθεί, για να γίνουν βοσκοτόπια για ζώα. Χαρακτηριστικότερο είναι το παράδειγμα του Αμαζονίου όπου η κτηνοτροφία είναι υπεύθυνη για το 91% της καταστροφής του.

     Όσον αφορά την μόλυνση του αέρα, οι αγελάδες μόνο, παράγουν 150 δισεκατομμύρια γαλόνια μεθανίου κάθε μέρα. Τα οικόσιτα ζώα και τα υποπροϊόντα που παράγονται από ζώα ευθύνονται για 32.000 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο. Δηλαδή, το 51% της παγκόσμιας παραγωγής αερίων του θερμοκηπίου. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Αμερική παράγεται ίση ποσότητα αερίων από οικόσιτα ζώα και πετρέλαιο. Το σημαντικότερο πρόβλημα όμως είναι ότι τα αέρια από την κτηνοτροφία αναμένεται να αυξηθούν κατά 80% μέχρι το 2050.

     Τέλος τα ζώα χρειάζονται πάρα πολύ νερό και αυτό, θα μας οδηγήσει στη λειψυδρία (υπολογίζεται ότι, το μισό κιλό του μοσχαρίσιου κρέατος χρειάζεται περίπου 7.000 λίτρα νερού, για να παραχθεί και να φθάσει στο πιάτο μας).

     Για να αποφύγουμε την επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής, πρέπει να τρώμε λιγότερο κρέας και περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΓΙΑ ΈΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!

        perivallon-onned-52

Αναστασία-Ευαγγελία Μουτούδη

Ιφιγένεια Γιουμουσίδου

Στυλιανή Μαριούλα

Στεφανία Χατζηαγγέλου

Τμήμα ΣΤ’1 – 18ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου -  Σχολικό Έτος 2020-2021

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης