Πρόγραμμα Οδυσσέας-1η τηλεδιάσκεψη της Δ΄ τάξης

Η Δ΄ τάξη του σχολείου μας πραγματοποίησε την πρώτη της τηλεδιάσκεψη με την Ε΄ τάξη του συνεργαζόμενου Δημ. Σχ. Ασημίου στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οδυσσέας, του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του κάθε σχολείου συνεργάστηκαν και δημιούργησαν τρεις εργασίες που τις παρουσίασαν στο άλλο σχολείο αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, έφτιαξαν σε Power point μία παρουσίαση του τόπου τους. Τα παιδιά του κάθε σχολείου, αφού διάβαζαν τις πληροφορίες τους, απάντησαν σε ερωτήσεις και απορίες. Έτσι, αναπτύχθηκε ένας πολύ ωραίος και εποικοδομητικός διάλογος.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν ένα βίντεο για το σχολείου τους, το οποίο επιμελήθηκαν τα παιδιά με πολύ μεράκι. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου του Ασημίου εντυπωσιάστηκαν από τις υπέροχες τοιχογραφίες και ζωγραφιές που διακοσμούν τόσο τους εξωτερικούς όσο και τους εσωτερικούς χώρους του σχολείου μας και θέλησαν να μάθουν κάποια περισσότερα στοιχεία για αυτές. Επίσης, βλέποντας την ποικιλία κάδων ανακύκλωσης που έχουμε στο σχολείο μας, τους προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση η μεγάλη ευαισθητοποίησή μας στα περιβαλλοντικά θέματα. Στάθηκαν περισσότερο στον κάδο κομποστοποίησης, καθώς δε γνώριζαν τη χρήση του, ενώ με πολύ χαρά τα παιδιά της Δ΄ τάξης του σχολείου μας τους ενημέρωσαν για τον σκοπό της ύπαρξής του και τον τρόπο που γίνεται η κομποστοποίηση. Από την άλλη τα παιδιά του δικού μας σχολείου σχολίασαν θετικά τις πολλές και ξεχωριστές αίθουσες που έχει το σχολείο του Ασημίου (αίθουσα εικαστικών, αίθουσα φυσικής κ.ά.), ενώ ζήλεψαν τις τρεις αυλές που διαθέτουν και τη δυνατότητα που έχουν να παίζουν κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Έπειτα, μέσα από μικρά βιντεάκια τα παιδιά του κάθε σχολείου παρουσίασαν τον εαυτό τους, τα ενδιαφέροντά τους και τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες, σε μία προσπάθεια να γνωριστούν μεταξύ τους.

Τέλος, μέσω μίας παρουσίασης έγινε η πρώτη προσέγγιση στο θέμα που θα επεξεργαστούν φέτος τα παιδιά κατά τη διάρκεια της συνεργασία τους. Προβλήθηκαν εικόνες, βίντεο και φωτογραφίες με στόχο να αναδυθούν οι σκέψεις και οι προβλέψεις τους για το υπό διαπραγμάτευση θέμα, τις οποίες τις μοιράστηκαν στην ολομέλεια. Πολύ εύκολα οι μαθητές και οι μαθήτριες εντόπισαν τον στόχο του φετινού προγράμματος.

Έτσι, ξεκίνησε το ταξίδι των δύο σχολείων προς τη γνώση, τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την ανακάλυψη.

Στόχος: Η ασφάλεια του διαδικτύου με οδηγό τον Οδυσσέα!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης