2η στάση στο ταξίδι του Οδυσσέα για τα παιδιά της Δ΄ τάξης

Το πρόγραμμα Οδυσσέας με θέμα «Ασφάλεια στο διαδίκτυο» συνεχίζει την πορεία του.

Στις 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η 2η τηλεδιάσκεψη μεταξύ της Δ΄ τάξης του σχολείου μας και της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ασημίου του Ν. Ηρακλείου.

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πρόθυμα και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις μέσα από τις οποίες προέκυψαν οι τρεις υποθεματικές τις οποίες τα παιδιά θα διερευνήσουν συνεργατικά και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματά τους.

2

Η τηλεδιάσκεψη αυτή ξεκίνησε με την προβολή της ταινίας μικρού μήκους «Γνωστοί Άγνωστοι…». Η ταινία γυρίστηκε πριν από 3 χρόνια από τα παιδιά του Ε2′ τμήματος του Δ.Σ Ασημίου. Τα παιδιά των δύο τμημάτων παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον την ταινία η οποία προκάλεσε ποικίλα συναισθήματα, όπως άγχος, φόβο, προβληματισμό αλλά και ανακούφιση, χαρά, ηρεμία με την αίσια έκβαση της υπόθεσης.

3

Στη συνέχεια τα παιδιά παρακολούθησαν μία παρουσίαση την οποία επιμελήθηκε η δασκάλα της Δ΄ τάξης κ. Αγγίδου Χρυσή. Θέμα της παρουσίασης ήταν πώς δημιουργούνται ψευδείς ειδήσεις με αφορμή τον επικείμενο πόλεμο στην Ουκρανία. Τα παιδιά προβληματίστηκαν και εντυπωσιάστηκαν από την ανατροπή της αρχικής αληθοφανούς είδησης αλλά και τον τρόπο που γίνεται η παραπληροφόρηση. Συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση που προκλήθηκε από την παρουσίαση, ενώ έδειξαν ενδιαφέρον στον τρόπο που κατασκευάζονται οι ψευδείς ειδήσεις.

safer_internet_day-1

Τέλος, μία φωτογραφία από την ιστοσελίδα του saferinternet4kids.gr προβλημάτισε τα παιδιά και προκάλεσε έντονη συζήτηση.

Τα υποθέματα που προέκυψαν και με τα οποία θα ασχοληθούν τα παιδιά το υπόλοιπο διάστημα του προγράμματος είναι:

Αποπλάνηση

Πνευματικά δικαιώματα

Ψευδείς ειδήσεις

Η αναζήτηση της γνώσης και της ανακάλυψης συνεχίζεται…..

 

 

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης