My Carnival, Your Carnival

Αυτό το σχολικό project ξεκίνησε στις 11 Φλεβάρη σε όλες τις χώρες και ολοκληρώθηκε στις 7/3 με τη συμμετοχή 45 σχολείων από την Ελλάδα και 2 σχολείων από την Κύπρο. Η σκέψη πίσω από τη συγκεκριμένη δράση του εκπαιδευτικού εκδοτικού οίκου της Twinkl ήταν να δοθεί στα παιδιά η δυνατότητα να γιορτάσουν τις Απόκριες με έναν ασφαλή τρόπο ακόμα και αν στην περιοχή τους ισχύουν ακόμα οι περιορισμοί λόγω του Κορονοϊού. Στα πλαίσια του προγράμματος πολιτιστικής ανταλλαγής ‘My Carnival, Your Carnival’ τα παιδιά κάθε σχολείου μπόρεσαν να επικοινωνήσουν με μια τάξη στο εξωτερικό στέλνοντας ένα Καρναβαλικό μήνυμα αλλά και μια εικόνα σχετικά με τις παραδόσεις του Καρναβαλιού στην περιοχή τους.

Για να πάρουμε μέρος στο project αυτό χωριστήκαμε σε ομάδες και πήρε η κάθε ομάδα από ένα θέμα. Η πρώτη ομάδα πήρε ως θέμα το καρναβάλι.  Η δεύτερη πήρε για θέμα την Τσικνοπέμπτη. Η τρίτη ομάδα πήρε την Καθαρά Δευτέρα.

Αρχίσαμε λοιπόν η κάθε ομάδα την εργασία της και γράψαμε τις πληροφορίες που ήδη ξέραμε και τις πληροφορίες που είχαμε βρει. Έπειτα η κάθε ομάδα ζωγράφισε κάτι ανάλογα με το θέμα της, π.χ. αποκριάτικες μάσκες, μία ψησταριά ή έναν χαρταετό.

Η διαδικασία αυτή έγινε στην τάξη στο μάθημα των Αγγλικών και μετά είδαμε κι εμείς τα ήθη και έθιμα που μας έστειλαν από άλλα μέρη του κόσμου.

My Carnival, Your Carnival padlet Σε αυτό το σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις συμμετοχές όλων των σχολείων από τις χώρες που έλαβαν μέρος στο project.

Εμπειρίες των μαθητών/τριών του Ε1 από το project “My carnival, Your carnival”

«Στο project my carnival your carnival συμμετείχα στην δεύτερη ομάδα που έγραψε για την τσικνοπέμπτη  και μπορώ να πω πως ήταν ένα πολύ ωραίο project, διασκεδαστικό και με αυτό τον τρόπο μπορέσαμε να μιλήσουμε σε άλλες χώρες για τα έθιμα που έχουμε το καρναβάλι.»

Κωστής Ρ.

«Ήταν πολύ ενδιαφέρον γιατί μάθαμε πολλά πράγματα για άλλες χώρες. «

Ελισάβετ Ε.

«Μου φάνηκε διασκεδαστικό και ενδιαφέρον επειδή είδα και έμαθα πώς γιορτάζουν τα καρναβάλια άλλες χώρες αλλά και γιατί χωριστήκαμε σε ομάδες και γράψαμε πώς περνάμε εμείς τα καρναβάλια.»

Άγγελος Α.

«Μου φάνηκε ωραίο που διαβάσαμε για τα έθιμα των παρελάσεων στις άλλες χώρες.»

Δημήτρης Κ.

«Μου άρεσε πάρα πολύ, ήταν χαρούμενο, ευχάριστο και πολύ όμορφο!»

Σοφία Κ.

«Μου φάνηκε ενδιαφέρον και ωραίο γιατί είπαμε τι κάνουμε στη χώρα μας την Τσικνοπέμπτη.»

Χρήστος Άγγελος Κ.

Συντάκτης: Τσαπαδά Σοφία

Επιμέλεια άρθρου: Νικοπούλου Μαρία

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης