Το 18ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασιατικής καταστροφής

Με μεγάλη συγκίνηση και περηφάνια, στις 19 Μαΐου, οι μαθητές της ΣΤ’ και της Ε΄ τάξης του Σχολείου μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τη διευθύντρια και μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, συμμετείχαν σε μια εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων και τη Μικρασιατική καταστροφή που πραγματοποιήθηκε στην  αυλή του Ι.Ν. Αγίου  Γεωργίου στο Κορδελιό.

Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης αφηγήθηκαν ένα σύντομο χρονικό των δυσάρεστων γεγονότων του 1919, που οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους του Πόντου στον θάνατο και στον ξεριζωμό,  απήγγειλαν ποιήματα και χόρεψαν ποντιακούς χορούς για να τιμήσουν την ιδιαίτερη αυτή ημέρα.

8 γεννο]κτφονι                                      18 γεννοκτονια 23                                     18 γεννοκτφονια

Οι μαθητές της Ε΄τάξης έκαναν υπέροχες ζωγραφιές αφιερωμένες στον ξεριζωμό των Ελλήνων του Πόντου και κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο που υπάρχει στον χώρο τιμώντας τα θύματα της γενοκτονίας.

Ο ιερέας της ενορίας  μίλησε κι αυτός για τα γεγονότα και καλωσόρισε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς. Ένας νεαρός άντρας ποντιακής καταγωγή, πρώην μαθητής του σχολείου μας, έπαιξε λύρα, ενώ οι υπεύθυνοι του ναού κέρασαν τους μαθητές.

18 γεννοκτονια 22                       18 γεννοκτονια 44

 

Μαρία Γραβαλη, Στεφανία Προκοπίου, Σοφία Σαββίδου

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης