Συμμετοχή της Δ΄ τάξης στην 2η Ολυμπιακή Εβδομάδα

Σκοπός της 2ης  Ολυμπιακής Εβδομάδας είναι να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ελλάδας στη διαμόρφωση συμπεριφορών και δεξιοτήτων που να εκπορεύονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το πνεύμα του Ολυμπισμού.20220516_084318

  Συνδέοντας την Ιστορία της Δ΄ τάξης, με τις ηθικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και δημοκρατικές αξίες που προωθεί το σχολείο μας, καθώς και τις καινοτόμες δραστηριότητες στις οποίες ενεπλάκησαν φέτος τα παιδιά της Δ΄ τάξης θεωρήθηκε σημαντική και εποικοδομητική  η συμμετοχή μας στις πολύ αξιόλογες δράσεις που διοργανώθηκαν από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Βασικό σύνθημα της Ολυμπιακής Εβδομάδας ήταν «Η Ολυμπιακή Εβδομάδα σε τροχιά για το περιβάλλον και τον πλανήτη».

Τη Δευτέρα 16 Μαΐου συνδεθήκαμε διαδικτυακά με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου η ξεναγός αναφέρθηκε αρχικά στην ιστορία των αρχαίων Ολυμπιακών αγώνων ενώ παράλληλα μας ξεναγούσε στους χώρους, τα ιερά και το αρχαίο Ολυμπιακό στάδιο. Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στο Μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας για να γνωρίσουν τα παιδιά κάποια σημαντικά εκθέματα. Εντύπωση έκαναν στους μαθητές και τις μαθήτριες η περικεφαλαία του Μιλτιάδη, το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία (ζωγραφική αναπαράσταση καθώς δεν έχει διασωθεί το αυθεντικό) και ο Ερμής του Πραξιτέλη.

20220516_090039

Την Πέμπτη τα παιδιά παρακολούθησαν ένα πολύ ενδιαφέρον βιωματικό καλλιτεχνικό εργαστήρι στο οποίο συμμετείχαν με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και δημιούργησαν πρωτότυπα σχέδια με θέμα τον Ολυμπισμό και το περιβάλλον.

 

1

2

3

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης