Βάζω τέρμα στη σχολική βία- εκφοβισμό (bullying)

 

Η σχολική βία-εκφοβισμός (bullying) είναι κάτι που έχουν υποστεί  χιλιάδες παιδιά από οποιαδήποτε χώρα, αλλά και στην Ελλάδα.

Οι τρόποι που μπορεί κάποιος να  δεχτεί μπούλινγκ είναι μυριάδες, αλλά τα πιο συνηθισμένα είναι να σου ρίχνουν το φαγητό , να σου λένε πως απο ‘δω και πέρα  όλο τον μήνα ή χρόνο, κάθε μέρα θα τρως ξύλο και να σε κοροϊδεύουν.

Αντριανα

Εγώ δεν έχω γίνει θύμα του σχολικού μπούλινγκ, όμως, εάν θα υποστώ, αυτό που θα πρέπει να κάνω ευθύς αμέσως  είναι να ενημερώσω τους γονείς μου και τον δάσκαλό μου γι’ αυτό.

Αν καταλάβεις ή δεις πως κάποιος συμμαθητής σου δέχεται συχνά ή καθημερινά μπούλινγκ προσπάθησε να τον κάνεις να νιώσει πιο όμορφα, πιο ωραία και όσο το δυνατόν περισσότερο μπορείς,  να είναι λιγότερο θλιμμένος.

Αν κάνεις εσύ ο ίδιος σχολικό μπούλινγκ,  ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ !!! Φαντάσου να ήσουν στην θέση αυτού του παιδιού που του το κάνεις !!!

Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι αν ενημερώσεις τον δάσκαλό σου ή την δασκάλα σου και δεν σταματήσει εκεί, πρέπει να του δείξεις εσύ ο ίδιος ότι ΔΕΝ τον φοβάσαι, ότι δεν είναι ανώτερος σου για να το κάνει αυτό και ο τρόπος είναι ένας ! Να του πεις  «ΔΕΝ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ » και πληροφοριακά σου λέω ότι τα είπα όλα στην κυρία/ κύριο >> , αλλά αν συνεχίσει, να του το λες καθημερινά μέχρι να σταματήσει.

Παράλληλα ενημερώνεις τους γονείς του και την αστυνομία .

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΘΥΜΑ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ!

Καρακεβάς Γεώργιος, Δ2 του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

1 Σχόλιο

  1. Μπράβο, Γιώργο! Πολύ ωραίες οι συμβουλές που δίνεις! Ας μπούμε όλοι στη θέση του παιδιού θύματος και ας αισθανθούμε τον πόνο του. Τα παιδιά που έχουν υψηλά επίπεδα ενσυναίσθησης αναλαμβάνουν πιο συχνά τον ρόλο του υπερασπιστή του θύματος.

Υποβολή απάντησης