Γιορτή Πολυτεχνείου

Κάποιος Έλληνας σοφός έγραψε: «Η λησμονιά συχνά μαραίνει τα ένδοξα έργα. Πότιζε τη γλάστρα, για να κοκκινίσει το φύλλο της τριανταφυλλιάς».

Οι σχολικές γιορτές γίνονται για να θυμόμαστε τα ιστορικά γεγονότα, τους προγόνους μας, τον ηρωισμό και την αυτοθυσία τους. Μέσα από τις γιορτές διατηρείται αμάραντο το άνθος της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της δημοκρατίας.

10

Στις 17 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ και της Ε΄ τάξης  παρουσίασαν στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου μας μία μικρή αλλά συγκινητική γιορτή, με χρονικά, ποιήματα και θεατρικά δρώμενα, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

3

Τα παιδιά έσπασαν τη σιωπή τους και βροντοφώναξαν ΌΧΙ σε οποιονδήποτε θέλει να τους στερήσει τη δημοκρατία και την ελευθερία, όπως ακριβώς έκαναν οι Έλληνες φοιτητές τον Νοέμβριο του 1973 εξαιτίας της 7χρονης τυραννίας τους από τη δικτατορία των συνταγματαρχών.

5

Το αφιέρωμα πλαισιώθηκε με μουσικές και τραγούδια από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης με τη συνοδεία της μουσικού μας κ. Νατάσας Ρουβολή ενώ η εικαστικός του σχολείου μας κ. Μαρία Ανδρικοπούλου επιμελήθηκε τις προσκλήσεις και την αφίσα της γιορτής.

4 8

Η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί έναν ύμνο στη νεολαία μας. Τα νιάτα αυθόρμητα πάντα ορθώνουν το ανάστημά τους σε οτιδήποτε αντιμάχεται τα όνειρα και τις αξίες που τους παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές.

7

Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος

δε θα πάψεις στιγμή να αγωνίζεσαι

για την ειρήνη και το δίκιο

Τάσος Λειβαδίτης

 6

9

Τη γενική επιμέλεια της γιορτής είχε η εκπαιδευτικός του τμήματος της Ε΄ τάξης κ. Αγγίδου Χρύσα

11

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης