Το θαύμα

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

             Στην προσπάθεια όλων μας για ένα καλύτερο σχολείο θα ήθελα να σας προτείνω μία εξαιρετική ταινία που είδα πριν ένα μήνα με την οικογένεια μου.  Μία ταινία που με συγκίνησε, με δίδαξε, με βοήθησε να σέβομαι και να γίνω καλύτερος απέναντι στα άλλα παιδιά , στους φίλους μου, στους συμμαθητές μου …. και αν είστε λάτρεις του STAR WARS, όπως και ο πρωταγωνιστής, νομίζω ότι  θα την αγαπήσετε.

     Η ιστορία ενός 10χρονου αγοριού με διαφορετικό πρόσωπο γίνεται μια πολύπλευρη ματιά στο τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

                                                                                         ‘’ΤΟ ΘΑΥΜΑ’

Γεννημένος με ιδιαιτερότητες στο πρόσωπο του που τον ανάγκασαν μέχρι σήμερα να μην  πάει σχολείο, ο Όγκι γίνεται ο πιο απίθανος ήρωας όταν ξεκινάει να φοιτά σε ένα δημοτικό σχολείο.  Καθώς η οικογένεια του, οι συμμαθητές του και η ευρύτερη κοινωνία παλεύουν να ανακαλύψουν μέσα τους της συμπόνοια και τη αποδοχή, το ταξίδι του Όγκι θα τους αποδείξει ότι δεν μπορείς να είσαι σαν τους άλλους όταν έχεις γεννηθεί για να ξεχωρίζεις.

  Ο Όγκι αν και πάντα επιδίωκε την απομόνωση φορώντας το διαστημικό κράνος του, ξαφνικά πρέπει να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο σύμπαν από παιδιά που τον κοιτούν επίμονα και αδιάκριτα ενώ αποφεύγουν να τον κοιτάξουν στα μάτια.

 Ένα χρόνο αργότερα, άλλοτε με χιούμορ , άλλοτε με σκληρότητα και άλλοτε με όμορφο τρόπο ο Όγκι και όλοι γύρω του, αλλάζουν και αναδεικνύονται όλα αυτά που έχουν σημασία περισσότερο από οτιδήποτε στη ζωή : η φιλιά, το κουράγιο και η επιλογή να είσαι ευγενής καθημερινά με οποιονδήποτε εμφανιστεί στον δρόμο σου.

   Ελπίζω να  σας αφήσει τα ίδια συναισθήματα που άφησε και σε μένα ! Να σας βοηθήσει  να καταλάβετε ότι όλα τα παιδιά είμαστε  ‘ίσα’ και  οφείλουμε να δεχόμαστε τους άλλους με τις ιδιαιτερότητές τους.

Το θαύμα

  Ιωάννης Παπαγεωργίου-Δ2

1 Σχόλιο

  1. Ευχαριστούμε πολύ για την πρόταση Γιάννη! Είναι πολύ αισιόδοξο να βλέπεις τα παιδιά να προτείνουν τρόπους που βοηθούν στη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων. Υπέροχα και πάντα επίκαιρα τα μηνύματα της ταινίας. Λέμε όχι στη βία, ναι στη φιλία στο σχολείο!

Υποβολή απάντησης