Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου

Η Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου είναι η ετήσια γιορτή του διεθνούς θεατρικού κόσμου. Ξεκίνησε το 1961 με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και από τότε γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου με παραστάσεις, εκδηλώσεις, εργαστήρια και σεμινάρια σε όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο μία σημαντική προσωπικότητα του θεάτρου, ένας διάσημος θεατρικός συγγραφέας ή σκηνοθέτης ή ηθοποιός, αναλαμβάνει να γράψει το μήνυμα που διαβάζεται εκείνη τη μέρα σε όλα τα θέατρα πριν από τις παραστάσεις και υπενθυμίζει τη σημασία, την προσφορά και τη διαχρονικότητα του θεάτρου.
Οι σημαντικές προσωπικότητες του σχολείου μας, οι μικροί μας μαθητές, ανέλαβαν να γράψουν το δικό τους μήνυμα για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.
«Μέσα από το θέατρο μπορώ να διασκεδάσω, να μάθω πράγματα και να πάρω διάφορα μηνύματα. Όταν παίζω θέατρο, νιώθω χαρά που μπορώ να διασκεδάσω εγώ τους άλλους και που μπορώ να υποδυθώ έναν ρόλο διαφορετικό από εμένα. Το θέατρο με βοηθάει να γίνομαι πιο εκφραστικός και να αποκτώ μεγαλύτερη φαντασία.»
Κωνσταντίνος, Γ τάξη
«Μου αρέσει το θέατρο, γιατί έχει γέλιο. Μέσα από το θέατρο μπορώ να διασκεδάζω. Όταν παίζω θέατρο, νιώθω χαρά.»
Ιωάννης, Β τάξη
«Μου αρέσει το θέατρο, γιατί περνάω καλά. Μέσα από το θέατρο μπορώ να μιλήσω. Το θέατρο με βοηθάει να εκτονωθώ.»
Κωστής, Δ1 τάξη
«Μου αρέσει το θέατρο, γιατί με κάνει χαρούμενο. Όταν βλέπω θέατρο, σκέφτομαι ευχάριστα πράγματα. Το θέατρο με βοηθάει να εμπλουτίσω την φαντασία μου.»
Χρήστος Α.,  Δ1 τάξη
«Μου αρέσει το θέατρο, γιατί μπορώ να δω τους ηθοποιούς ζωντανά. Μέσα από το θέατρο μπορώ να μάθω να είμαι καλός άνθρωπος. Το θέατρο με βοηθάει να ονειρεύομαι.»
Δημήτρης Κ., Δ1 τάξη
«Μέσα από το θέατρο μπορώ να διδαχθώ νέα πράγματα. Όταν παίζω θέατρο, νιώθω ενεργός.»
Δημήτρης Γ., Δ1 τάξη
«Μέσα από το θέατρο μπορώ να εκφράζομαι πιο εύκολα. Το θέατρο με βοηθάει να καταλαβαίνω τα συναισθήματα των άλλων μέσα από τη γλώσσα του σώματος.»
Βαγγέλης,  Δ1 τάξη
«Μου αρέσει το θέατρο, γιατί δείχνω τα συναισθήματά μου. Μέσα από το θέατρο μπορώ να εκφραστώ. Όταν βλέπω θέατρο, καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι να είσαι ηθοποιός.»
«Μου αρέσει το θέατρο, γιατί έχει πολύ ενδιαφέρον και δράση. Μέσα από το θέατρο μπορώ να παίξω. Όταν παίζω θέατρο, νιώθω χαρά.»
Χρυσή, Β΄ τάξη
«Μου αρέσει το θέατρο, γιατί είναι διασκεδαστικό. Μέσα από το θέατρο μπορώ να γίνω σούπερ ήρωας. Όταν παίζω θέατρο, νιώθω καλά. Το θέατρο με βοηθάει να ονειρεύομαι.»
Ντάριους-Κριστιάν, Β τάξη
«Μου αρέσει το θέατρο, γιατί με κάνει να γελάω. Όταν βλέπω θέατρο, σκέφτομαι εικόνες. Το θέατρο με βοηθάει να μπαίνω σε ρόλους.»
Γιώργος Α.  Β΄τάξη
«Mου αρέσει το θέατρο, γιατί νιώθω ωραία συναισθήματα όταν το παρακολουθώ. Μέσα από το θέατρο μπορώ να γνωρίσω κι άλλα πολλά πράγματα, όπως παραμύθια, ανθρώπους που δεν ήξερα. Όταν παίζω θέατρο, νιώθω χαρούμενη που κάνω τον κόσμο να γελάει»
Ζωή Γ΄ τάξη
«Μου αρέσει το θέατρο, γιατί νιώθω ότι η σκηνή είναι ένα μέρος μαγικό! Μέσα από το θέατρο μπορώ να ονειρευτώ και να γίνω ό,τι θέλω από πριγκίπισσα μέχρι και βάτραχος. Το θέατρο με βοηθάει να ξεκουράζομαι και να ξεφεύγω από τα προβλήματα της ημέρας.»
Αναστασία,  Γ΄ τάξη
«Μου αρέσει το θέατρο, γιατί με κάνει να γελάω. Μέσα από το θέατρο μπορώ να διασκεδάσω. Όταν βλέπω θέατρο, νιώθω χαρά και αγάπη. Το θέατρο με βοηθάει να σκεφτώ.»
Χρυσάνθη, Β΄ τάξη
«Μου αρέσει το θέατρο, γιατί έχει πολλή πλάκα και περνάω πολύ καλά. Μέσα από το θέατρο μπορώ να πω πολλά πράγματα. Όταν παίζω θέατρο, νιώθω όμορφα. Το θέατρο με βοηθάει να ξεχνάω όλα τα κακά πράγματα.»
Άγγελος, Β΄ τάξη
«Μέσα από το θέατρο μπορώ να εκφράζομαι ελεύθερα. Όταν βλέπω θέατρο, σκέφτομαι ότι θέλω και εγώ να συμμετέχω. Το θέατρο με βοηθάει να είμαι πιο δημιουργική.»
Φωτεινή, Β΄ τάξη
Παπαμιχαήλ Στεφανία, η θεατρολόγος του 18ου Δ.Σ. Ευόσμου

1 Σχόλιο

  1. Τι όμορφα μηνύματα! Πολλαπλή και εξατομικευμένη η επίδραση του θεάτρου στα παιδιά! Και μόνο γι΄ αυτούς τους λόγους φαίνεται πόσο σημαντικό είναι το μάθημα της θεατρικής παιδείας στα σχολεία μας.

Υποβολή απάντησης