Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (J.K. Rowling), μία συγγραφέας φαινόμενο!

Η Τζόαν γεννήθηκε το 1965 στο Yate της Αγγλίας. Κατά τη διάρκεια των παιδικών της χρόνων η οικογένειά της μετακόμισε δύο φορές. Τη δεύτερη φορά μείνανε  στο Tutshil κοντά στο δάσος Dean όπου πέρναγε όλη της τη μέρα παίζοντας με την αδερφή της. Από μικρής της άρεσε να γράφει και να διηγείται ιστορίες στους φίλους της ώστε να τους διασκεδάζει.

Την πρώτη της ιστορία την έγραψε σε ηλικία έξι ετών και αφορούσε ένα κουνέλι.Η Τζόαν όταν τελείωσε το σχολείο, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Exeter στο Devon, γαλλική φιλολογία. Το 1990 μετακόμισε στην Πορτογαλία για να διδάξει αγγλικά. Εκείνη ήταν η χρονιά που της ήρθε και η ιδέα για τη δημιουργία του μάγου Χάρι Πότερ και μάλιστα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού της με το τρένο.  Εκεί γνώρισε και παντρεύτηκε τον δημοσιογράφο Jorge Arantes, με τον οποίο απέκτησε το 1993 την κόρη τους Jessika. Δυστυχώς ο γάμος της δεν κράτησε πολύ, κι έτσι εκείνη μαζί με την κόρη της μετακόμισαν στο Εδιμβούργο για να μείνουν κοντά στην αδερφή της. Η οικονομική της κατάσταση ήταν πάρα πολύ άσχημη, ενώ λέγεται πως εκείνη την περίοδο έπασχε από κατάθλιψη. Ωστόσο μάλλον βρήκε παρηγοριά στο γράψιμο, καθώς άρχισε να αναπτύσσει την αρχική της ιδέα και να δημιουργεί και τους άλλους χαρακτήρες, με αποτέλεσμα σιγά σιγά να ολοκληρώσει το πρώτο της βιβλίο « Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική  Λίθος». Βέβαια το βιβλίο απορρίφθηκε οχτώ φορές μέχρι τελικά να γίνει δεκτό από τον οίκο Blloomsbury, ο οποίος φοβούμενος ότι τα αγόρια δεν θα αγόραζαν το βιβλίο επειδή είχε γυναίκα συγγραφέα, ζήτησαν από την Ρόουλινγκ να χρησιμοποιήσει δύο αρχικά, κρύβοντας έτσι το μικρό της όνομα.Αφού δεν ειχε  μεσαίο όνομα, η Ρόουλινγκ επέλεξε το K από το όνομα της γιαγιάς της, Kathleen Ada Bulgen Rowling, σαν το δεύτερο αρχικό του ψευδωνύμου της.Το βιβλίο κυκλοφόρησε στα βρετανικά βιβλιοπωλεία στις 30 Ιουνίου του 1997. Μέχρι το 2000 είχαν εκδοθεί και άλλα δύο βιβλία με αποτέλεσμα να έχουν γίνει περισσότερα από 35 εκατομμύρια δολάρια αντίτυπα σε 35 γλώσσες φέρνοντάς της κέρδη 480 εκατ. Δολαρίων! Το έκτο της βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ», πούλησε 6.9 εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε 24 ώρες, ένα ρεκόρ για την ιστορία των εκδόσεων! Με αποκορύφωμα το τελευταίο της βιβλίο το 2007 «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου» που έσπασε επίσης ρεκόρ, καθώς ήταν το βιβλίο με τις περισσότερες παραγγελίες πριν ακόμα βγει στα βιβλιοπωλεία!Το 2001 παντρεύτηκε τον Dr. Neil Murray και μαζί του απέκτησε ακόμα δύο παιδιά.

Τον Ιούνιο του 2000 η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄έχρισε τη Ρόουλινγκ αξιωματούχο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και 6 χρόνια αργότερα το βρετανικό κοινό ονόμασε τη Ρόουλινγκ ως τη «μεγαλύτερη εν ζωή Βρετανίδα συγγραφέα» σε μια ψηφοφορία του περιοδικού The Book Magazine. Η Ρόουλινγκ συγκέντρωσε σχεδόν τρεις φορές περισσότερους ψήφους από τον δεύτερο σε κατάταξη συγγραφέα, που ήταν ο Τέρι Πράτσετ.

Πιστεύω ότι η ζωή της είναι παράδειγμα δύναμης και πίστης, δείχνοντάς μας πως τίποτα δεν είναι αδύνατο, πως ποτέ δεν είναι αργά και πως αν πραγματικά θέλεις όλα τα μπορείς!

Πηγές:

https://www.ishow.gr/person/471146/tz-k-rooylingg

Ραφαήλ Μέτσιος – Ε΄ τάξη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης