«Η Ανάσταση του Λαζάρου» μέσα από τη ματιά του Vincent Van Gogh

Ο Vincent Van Gogh κατά τη διάρκεια της διαμονής του στο νοσοκομείο τού Saint Rémy ,ζωγράφιζε κυρίως πίνακες που είχε εμπνευστεί από μεγάλους ζωγράφους.

ΛΙΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ :

 Ο πίνακας Η Ανάσταση του Λαζάρου είναι μία ελαιογραφία και δημιουργήθηκε στα τέλη του 1889 και στις αρχές του 1890. Το έργο αυτό σήμερα βρίσκεται στο μουσείο του Vincent Van Gogh στο Άμστερνταμ .

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΙΝΑΚΑ :

Στο κέντρο του πίνακα βλέπουμε μια γυναίκα που φοράει ένα πράσινο φόρεμα . Η γυναίκα φαίνεται να περιμένει την έγερση του Λαζάρου , αυτό το καταλαβαίνουμε από τη στάση του χεριού της προς έναν άλλον συνάνθρωπο της και την  αγωνία στην έκφραση της  .

Στην δεξιά πλευρά του έργου αντικρίζουμε μια άλλη γυναίκα που και αυτή φοράει ένα φόρεμα με μια από τις  αποχρώσεις του πράσινου, ίσως αυτό να συμβολίζει κάτι .

Στο αριστερό μέρος του πίνακα βλέπουμε τον Λάζαρο να στέκεται ανάμεσα σε δύο βράχια και να ετοιμάζεται να εγερθεί. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το μπεζ και το κίτρινο στον ουρανό και στα βράχια. Σε έναν ακόμα πίνακα του Βαν Γκονγκ παρατηρούμε ότι ο ζωγράφος ακολουθεί κυκλικές κινήσεις.

ΠΗΓΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΩΝ:

Ζωή Περχανίδου – Ε΄ τάξη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης