ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ;;;

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023   8:00μ.μ.

Ο Δήμος Κορδελιού Εύοσμου σύμφωνα με την τελευταία απογραφή είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος στη Β. Ελλάδα και ο πιο νεανικός σε όλη τη χώρα. Έχει όμως τις σωστές υποδομές και την ίδια πρόσβαση σε όλους τους πολίτες; Ένας άνθρωπος με αναπηρικό αμαξίδιο είτε μια μαμά με το καρότσι του μωρού της μπορούν να κυκλοφορήσουν με άνεση στον δήμο μας;

Σε μια σύγχρονη κοινωνία κάθε δήμος οφείλει να έχει σωστή διαμόρφωση, ώστε να είναι προσβάσιμος σε όλους. Θα πρέπει να υπάρχουν ευρύχωρα πεζοδρόμια με οδηγούς όδευσης τυφλών , ράμπες , φανάρια με ηχητικό σήμα , θέσεις στάθμευσης αναπήρων. Για να γίνετε ευκολότερη η ζωή των ανθρώπων με αναπηρία και όχι μόνο.

Δυστυχώς στο δήμο μας αυτά δεν υφίστανται. Η εικόνα που συναντάμε είναι σπασμένα και χωρίς ράμπες πεζοδρόμια σε αρκετά σημεία. Κάποια από τα πεζοδρόμια μπορεί να έχουν ένα δέντρο στη μέση η έναν κάδο και να είναι τόσο στενό που με το ζόρι να χωράει ένας άνθρωπος πόσο μάλλον να μπορεί να περάσει ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Τα φανάρια και οι διαβάσεις είναι ελλιπής . Οι χώροι σταθμεύσεις λιγοστοί .

Εκτός, όμως, από την αμέλεια της πολιτείας σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουμε και οι ίδιοι οι πολίτες. Παρκαρισμένα αυτοκίνητα και μηχανάκια πάνω σε ράμπες αλλά και ολόκληρα πάνω στα πεζοδρόμια. Κάποια καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης αναπήρων, ενώ δεν είναι άτομα με αναπηρία. Διάφορα καταστήματα με τα τραπεζοκαθίσματά τους πολλές φορές κλείνουν τις οδεύσεις των τυφλών και περιορίζουν τον χώρο.

Η πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και ο δήμος μας να μας παρέχει τον κατάλληλο τρόπο ζωής! Όπως, επίσης, και όλοι οι πολίτες θα πρέπει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και να μην δυσκολεύουμε και θέτουμε σε κίνδυνο τη ζωή κανενός.

ΠΗΓΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:

https://www.typosthes.gr/thessaloniki/288090_mandalianos-o-dimos-kordelioy-eyosmoy-ayxanetai-kai-paramenei-neanikos

ΠΗΓΕΣ ΕΙΚΟΝΩΝ :

https://dikaioma.gr/parkaroun-opou-na-ne-ke-klinoun-diavasis-ke-rabes-amea/

https://politic.gr/thessaloniki/dimos-kordeliou-evosmou-ta-technika-erga-ek-tou-procheirou-ekthetoun-ton-antidimarcho/

Αναστασία Κατσαούνη – Στ΄ τάξη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης