ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Το φαγητό στην ζωή του ανθρώπου παίζει μεγάλο ρόλο γιατί του δίνει ενέργεια και μπορεί να είναι υγιής, ενώ ταυτόχρονα το απολαμβάνει. Τρώγοντας ένα νόστιμο φαγητό νιώθεις πολύ όμορφα.

Όταν όμως το φαγητό δεν το χρησιμοποιούμε απλώς για να καλύψουμε τις ανάγκες μας, τρώμε παραπάνω από όσο χρειαζόμαστε και δεν καταναλώνουμε σωστές τροφές, τότε μας δημιουργεί προβλήματα. Η παχυσαρκία είναι νόσος, κυρίως, του δυτικού κόσμου, μια νόσος που είναι και θανατηφόρα για τους ανθρώπους.

Overweight Gamer

Η παχυσαρκία είναι όταν ένας άνθρωπος έχει πολλά κιλά και άρα πολύ λίπος. Αποτέλεσμα της παχυσαρκίας είναι να αντιμετωπίζει και άλλες ασθένειες, όπως τον διαβήτη. Την παχυσαρκία μπορούμε να την αποφύγουμε τρώγοντας σωστά, αλλά και με άσκηση. Έτσι, θα καταφέρουμε να είμαστε υγιείς και να αντικρίζουμε γύρω μας υγιείς ανθρώπους.

7η εικονα

 

ΟΙ 10 ΠΙΟ ΠΑΧΥΣΑΡΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΝΗΛΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ

●Βρετανία 24.5%
●Ιρλανδία 23.0%
●Μάλτα 22.3%
●Ισλανδία 20.1%
●Λουξεμβούργο 20,0%
●Λιθουανία 19.7%
●Ουγγαρία 18.8%
●Ελλάδα 19.1%
●Εσθονία 18.0%
●Τσεχία 17.1%

5h εικονα

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Η παιδική παχυσαρκία τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί πάρα πολύ. Η παχυσαρκία επηρεάζεται από την τηλεόραση και τις διαφημίσεις καθώς έχει αποδειχθεί ότι όσα παιδιά παρακολουθούν τηλεόραση πάνω από 2 ώρες την ημέρα υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα, γύρω στο 30% σύμφωνα με έρευνες, να είναι υπέρβαρα. Οι διαφημίσεις είναι διαμορφωμένες έτσι, ώστε να μας τραβάνε την προσοχή καθώς το 65% των διαφημίσεων προωθούν ανθυγιεινά τρόφιμα με ζάχαρη και λιπαρά.

6η εικονα

Η παχυσαρκία στα παιδιά αυξάνεται όσο αυξάνονται  και οι ώρες που τα παιδιά παρακολουθούν τηλεόραση.

Η έκθεση των παιδιών σε τηλεοπτικές διαφημίσεις για ανθυγιεινά προϊόντα φαγητού είναι ένας κίνδυνος για την ανάπτυξη παιδικής παχυσαρκίας.

‘’Τα φαγητά και τα ροφήματα που διαφημίζονται είναι στόχος για τα παιδιά και επηρεάζουν τις προτιμήσεις, τις επιθυμίες και φυσικά το διαιτολόγιο.’’

3η εικονα

 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ- TABLET ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Έρευνες δείχνουν πως σε καθημερινή βάση τα παιδιά από 8 έως 18 ετών χρησιμοποιούν τα tablet και τους υπολογιστές 7 ώρες την ημέρα!!!

Τα παιδιά μαζί με το tablet ή τα βιντεοπαιχνίδια καταναλώνουν τρόφιμα χωρίς να το καταλαβαίνουν με αποτέλεσμα να θέλουν κι άλλο φαΐ χωρίς να τους είναι «χρήσιμο».

Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι η παχυσαρκία.

2Η ΕΙΚΟΝΑ

ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Η παιδική παχυσαρκία είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και θα πρέπει τόσο οι γονείς όσο και τα ίδια τα παιδιά να το επιλύσουν. Πώς μπορεί να συμβεί αυτό;

1.Μείωση του χρόνου παρακολούθησης τηλεόρασης.
2.Μείωση της χρήσης tablet και υπολογιστών.
3.Αύξηση της γυμναστικής και του χρόνου εκτός σπιτιού, μια βόλτα με την οικογένεια, παιχνίδι με φίλους .
4.Εξωσχολικές δραστηριότητες.
5.Σωστή ενημέρωση για την διατροφή.

1 2

ΜΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ

Παιδική παχυσαρκία: Η διαφήμιση που σοκάρει (youtube.com)

Εικόνα9

ΠΗΓΕΣ:

 

Αθανασία Βασιλειάδου, Χριστίνα Γράβαλη, Αναστασία Κατσαούνη, Ζωή Περχανίδου – Στ΄ τάξη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης