KANE MIA EYXH

     Μεγαλώνοντας όλοι κάνουμε όνειρα που  ευχόμαστε να γίνουν πραγματικότητα. Ευχόμαστε να γίνουμε υπερήρωες, να παίζουμε με τους φίλους μας όλη μέρα, να  έχουμε το καλύτερο ποδήλατο, να παίζουμε όλη μέρα videogames,  να μπορούσαμε να πετάξουμε, να αποκτήσουμε ένα κουταβάκι, να συναντήσουμε τον ήρωα μας, να φάμε όλα τα γλυκά του κόσμου, εγώ ας πούμε θα ήθελα  να είμαι χάκερ σε όλα τα games . Αυτές είναι κάποιες από τις δικές μας ευχές που ελπίζουμε κάποτε στο μέλλον να πραγματοποιηθούν.

     Υπάρχουν όμως στον κόσμο  παιδιά που πάσχουν από σοβαρές  για την ζωή τους ασθένειες, που δεν γνωρίζουν αν κάποτε θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις δικιές τους μικρές ή μεγάλες ευχές. Για αυτά τα παιδιά  η εκπλήρωση αυτών των Ευχών σημαίνει πολλά περισσότερα. Αποτελεί μια στιγμή που είναι ικανή να αλλάξει για πάντα τη ζωή τους!

    Η 29η Απριλίου επελέγη ως Παγκόσμια Ημέρα Ευχής (World Wish Day), επειδή την ημέρα αυτή του 1980 εκπληρώθηκε η πρώτη  ευχή ενός παιδιού του επτάχρονου Αμερικανού Κρις Γκρέισιους (1972-1980) να γίνει αστυνομικός. Το παιδί, έπασχε από λευχαιμία, και έφυγε   λίγες  ημέρες αργότερα, αφού εκπληρώθηκε η ευχή του,  καθώς έλαβε το σήμα του αστυνομικού.

   Η συγκινητική ιστορία του μικρού Κρις έγινε την αφορμή για τη δημιουργία της διεθνούς οργάνωσης Make-A-Wish.

 Η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής καθιερώθηκε το 2009 με πρωτοβουλία της διεθνούς  οργάνωσης «Make-A-Wish» και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου 

    Σκοπός της ημέρας αυτής είναι να εκπληρώσουν όσες  περισσότερες ευχές παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας. Χαρίζοντας τους κομμάτια από  τα όνειρά  τους.

    Ο Γιάννης 10 χρονών ήθελε μια μεγάλη τηλεόραση, ο Βασίλης 11 χρ. ντραμς, ο Ανδρέας 6 χρ. ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, η  Ντέμπορα 14 χρ. να επισκεφτεί την Σαντορίνη, o Κωνσταντίνος 14χρ. ένα δωμάτιο γεμάτο νταλίκες, η Μαρία 12χρ. να πάει στο Παρίσι,  η Νίκη, ο Χρήστος…….. ευχές που πραγματοποιήθηκαν και χάρισαν σε αυτά τα παιδιά δύναμη, χαρά, κουράγιο και ελπίδα για το αύριο.

Όλοι μαζί μπορούμε να μοιραστούμε την δύναμη μιας ευχής. 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης