Νοιάζομαι και δρω

Τα τελευταία χρόνια ακούμε συνέχεια τις λέξεις περιβάλλον, οικολογία, κλιματική αλλαγή, ρύπανση, ανακύκλωση και άλλα. Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά;

Με τα χρόνια ο άνθρωπος έχει αλλάξει πολύ τον τρόπο ζωής του και αυτό έβαλε σε κίνδυνο το περιβάλλον. Έχουμε γίνει πολύ απρόσεχτοι και καταναλώνουμε πολλά περισσότερα προϊόντα και αγαθά από όσα χρειαζόμαστε. Σπαταλάμε πολύ νερό, ηλεκτρική ενέργεια, παράγουμε πολλά σκουπίδια και χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο ακόμη και σε κοντινές αποστάσεις.

Όλοι μαζί μπορούμε να αποκτήσουμε νέες συνήθειες με σκοπό να καλυτερεύσουμε τον κόσμο μας . Μία πολύ καλή αρχή είναι η ανακύκλωση. Έπειτα η οικονομία του νερού, για παράδειγμα όταν πλένουμε τα δόντια μας δεν αφήνουμε την βρύση να τρέχει. Επίσης, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την ηλεκτρική ενέργεια, δεν αφήνουμε συσκευές στις μπρίζες, δεν ξεχνάμε ανοιχτό τον θερμοσίφωνα. Στις κοντινές διαδρομές δεν προτιμάμε το αμάξι, αλλά το ποδήλατο ή πηγαίνουμε με τα πόδια. Κάποια αντικείμενα μπορούμε να τα επαναχρησιμοποιήσουμε. Στα ψώνια προτιμάμε σακούλες πολλαπλών χρήσεων και όχι πλαστικές.

Ελπίζω όλοι να αποκτήσουμε οικολογική συνείδηση, να νοιαστούμε και να δράσουμε με αγάπη για το περιβάλλον.

Αναστασία Κατσαούνη, Γ΄Τάξη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης