Θαλάσσια Σπορ

Στην Ελλάδα έχουμε καταπληκτικές παραλίες με όμορφα τοπία και πολλά θαλάσσια σπορ. Οι παραλίες είναι ασφαλείς και τις περισσότερες φορές ζεστές. Υπάρχουνε διάφορα θαλάσσια σπορ όπως: το surfing, το windsurfing, το kitesurf, το jet ski ή θαλάσσιο σκι, το κανό – καγιάκ, το water polo ή υδατοσφαίριση και οι καταδύσεις.

Θαλάσσιο Σκι : Το θαλάσσιο σκι (jet ski) είναι ένα άθλημα που προσφέρει ευχάριστες στιγμές λόγω της ολίσθησης επάνω στο νερό και της ταχύτητας που αναπτύσσεται. Παρουσιάζει μια συνεχώς ανοδική πορεία με την επιτυχημένη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων διεθνούς εμβέλειας (Μεσογειακοί, Βαλκανικοί, Ευρωπαϊκοί, Παγκόσμιοι αγώνες) και μετρά πολλές διακρίσεις Ελλήνων αθλητών. Η  κατάλληλη ηλικία για να μάθει κάποιος θαλάσσιο σκι ξεκινάει από 6-7 ετών αλλά εξαρτάται πάντα από το σωματότυπο του αναβάτη. Η μέθοδος εκμάθησης περιλαμβάνει προσομοίωση έξω από το νερό με τις βασικές συμβουλές για την εκκίνηση και την πορεία. Τα ειδικά πέδιλα είναι δεμένα μεταξύ τους με πλαστική μπάρα, ώστε να μην ανοίγουν και να παραμένουν σταθερά. Αυτό επιτρέπει σε κάποιον αρχάριο γρηγορότερη και ευκολότερη εκμάθηση. Το θαλάσσιο σκι αποτελεί καλή γυμναστική για ολόκληρο το σώμα. Απαιτεί ήρεμη θάλασσα χωρίς κύμα.

Καταδύσεις : Υπάρχουν δύο είδη καταδύσεων: η αυτόνομη και η ελεύθερη κατάδυση. Η αυτόνομη κατάδυση είναι, όταν ο δύτης βουτάει στα βαθιά νερά της θάλασσας με φιάλη οξυγόνου στην πλάτη του. Η ελεύθερη κατάδυση είναι, όταν ο δύτης βουτάει χωρίς φιάλη οξυγόνου και χρειάζεται να κρατάει την αναπνοή του όση ώρα μπορεί.

Surfing : Το σερφινγκ ή κυματοδρομία προέχεται από την Πολυνησία, όπου για αιώνες ήταν τμήμα του πολυνησιακού πολιτισμού. Η πρώτη φορά που το είδαν οι Ευρωπαίοι ήταν ίσως στην Ταϊτή το 1767. Το σερφινγκ γίνεται, όταν έχει αέρα και μεγάλα κύματα. Στέκεσαι όρθιος πάνω στην ειδική σανίδα του σερφ και αντί να γλιστράς στο χιόνι γλιστράς στα κύματα της θάλασσας.

Water Polo :  Το polo ή υδατοσφαίριση είναι ομαδικό άθλημα, που διεξάγεται από δύο επταμελείς ομάδες – 6 παίκτες κι έναν τερματοφύλακα. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι η επίτευξη τερμάτων με την ρίψη της μπάλας στο τέρμα το οποίο φυλάσσεται από τον τερματοφύλακα και η νικήτρια είναι η ομάδα με τα περισσότερα τέρματα.

mde

εικ. από μαθητή της τάξης να απεικονίζει έναν δύτη σε κατάδυση

 

                                           Η συντακτική ομάδα του Δ1

σας εύχεται ένα όμορφο και ξέγνοιαστο καλοκαίρι γεμάτο βουτιές !!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης