Χελώνα καρέτα-καρέτα

 

Οι χελώνες καρέτα-καρέτα, όπως όλοι γνωρίζουμε είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση και γι” αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί!!     Φέτος το καλοκαίρι πήγα διακοπές με την οικογένειά μου στη Ζάκυνθο. Σ” αυτό το νησί υπάρχουν πολλές παραλίες που προστατεύουν τις χελώνες καρέτα-καρέτα. Για παράδειγμα, βλέπουμε ειδικές κατασκευές που προστατεύουν τα αυγά.

Μια μέρα αποφασίσαμε να πάμε στην παραλία του Λαγανά. Εκεί, κάναμε θαλάσσιο ποδήλατο και είδαμε κάτι που μας ΕΞΕΠΛΗΞΕ!! Ήταν μια χελώνα καρέτα-καρέτα. Ήταν η πρώτη φορά για εμένα που έβλεπα μια τέτοια χελώνα.

καρετα 1α

Στην αρχή την περάσαμε για πέτρα. Καθώς όμως πλησιάζαμε όλο και πιο κοντά της, σήκωσε το μεγάλο της κεφάλι και τότε καταλάβαμε ότι ήταν χελώνα. Ήταν πανέμορφη! Είχε  ένα τεράστιο και όμορφο καβούκι, με καφέ και κίτρινο χρώμα, το οποίο λαμπύριζε κάτω από το πεντακάθαρο νερό. Κολυμπούσε αρκετά γρήγορα και εντυπωσιάστηκα!!

Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη, γιατί πρώτη φορά όλοι μας βλέπαμε μια τέτοια χελώνα. Ελπίζω την επόμενη φορά που θα πάω στη Ζάκυνθο να δω και τα χελωνάκια που βγαίνουν απ” τις φωλιές τους.

Στ΄τάξη, Κωνσταντίνα Γκέκα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης