Ελληνική εβδομάδα δράσης για τους 17 στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης «Ιn Action SDGs 2021″

Το σχολείο μας, το 18ο Δημοτικό Ευόσμου, συμμετείχε στην ελληνική εβδομάδα δράσης για τους 17 στόχους Βιώσιμους Ανάπτυξης υποστηρίζοντας τους στόχους 13 και 16. Το μήνυμα αυτής της εβδομάδας ήταν » Γίνε η αλλαγή για τον άνθρωπο και τον πλανήτη.

ελληνικη α

Στόχος 13: Δράση για το κλίμα

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι ορατές σε όλον τον κόσμο.  Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν, η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει και εμφανίζονται πολλά ακραία φαινόμενα. Οι άνθρωποι με τις δραστηριότητές τους μολύνουν το περιβάλλον και αυξάνονται τα αέρια θερμοκηπίου. Αν δεν πάρουμε κάποια μέτρα, η μέση θερμοκρασία της επιφάνειας του πλανήτη είναι πιθανόν να αυξηθεί στη διάρκεια του 21 ου αιώνα μέχρι και 3 βαθμούς Κελσίου. Στο πλαίσιο αυτό ανανεώσαμε τα συμβόλαια εξοικονόμησης ενέργειας στο σχολείο και ελέγχουμε την εφαρμογή του Οικοκώδικα και στο σπίτι αναλαμβάνοντας τον ρόλο των ενεργειακών επιθεωρητών.

ελληνικ β

Στόχος 16: Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Θεσμοί

Ο στόχος 16 είναι αφιερωμένος στην προαγωγή ειρηνικών και χωρίς αποκλεισμών κοινωνιών με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη. Κοινωνίες που παρέχουν  ισότιμη πρόσβαση στη δικαιοσύνη, καθώς αποτελεσματικούς και υπεύθυνους θεσμούς σε όλα τα επίπεδα. Οι θεσμοί μπορεί να είναι άγραφοι νόμοι και να περιλαμβάνουν ήθη και έθιμα, κώδικες συμπεριφοράς, δηλαδή άτυποι θεσμοί ή τυπικοί, δηλαδή γραπτοί κανόνες.

resised Δεντροφυτεύουμε για την ειρήνη

https://inactionforabetterworld.com/%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%ae%ce%bd%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%83%cf%8d%ce%bd%ce%b7-%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%bf%ce%af-17-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%bf%ce%b9/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης