Νοιαζόμαστε για τα ασυνόδευτα παιδιά

  • Στις 19 Ιανουαρίου του 2021 μας ενημέρωσε η κυρία μας,  Αγγίδου Χρύσα, ότι το γραφείο Δυτικής Θεσσαλονίκης διοργανώνει μια δράση για τα ασυνόδευτα παιδιά. Συγκεκριμένα, συλλέγουν ρούχα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης. Αποφασίσαμε να βοηθήσουμε. Μαζέψαμε ότι δεν χρειαζόμασταν και ήταν σε καλή κατάσταση και τα χαρίσαμε στα ασυνόδευτα παιδιά. Τα παιδιά αυτά προέρχονται από άλλες χώρες και  έχουν χάσει τους γονείς τους ή κάποιο άλλο συγγενικό πρόσωπο είτε επειδή πέθαναν στον πόλεμο είτε  επειδή  χωρίστηκαν κατά λάθος κατά τη μεταφορά τους σε άλλη χώρα.

  • Στις  27 Ιανουαρίου 2021 όταν συγκεντρώσαμε όλα τα υλικά, καλέσαμε στο τμήμα μας την κ. Χριστίνα Λούτσα, υπεύθυνη του τμήματος προσφύγων και ασυνόδευτων παιδιών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης για να πάρει όλα τα ρούχα, τα παιχνίδια και τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσε η τάξη του ΣΤ1 του 18ο Δημοτικού σχολείου Ευόσμου. Μας μίλησε για τα παιδιά αυτά, πού ζούνε, τι έχουν περάσει, πώς έφτασαν στη χώρα μας, τι ανάγκες έχουν, για τους φόβους και τις ανασφάλειές τους αλλά και για τη δουλειά που κάνουν, ώστε να τα βοηθήσουν.

  • Μας ευχαρίστησε και μας υποσχέθηκε ότι θα μας επισκεφτεί πάλι, ώστε να μας κάνει μία καλύτερη ενημέρωση πάνω στο θέμα των ασυνόδευτων παιδιών

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ :

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΥΦΑΝΤΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ  ΡΙΜΠΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΙΟΥΜΟΥΡΤΖΗΣ

 ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΡΟΥΣΑΛΗΣ

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης