Καλωσόρισμα

Σας καλωσορίζουμε στο πρώτο τεύχος του σχολικού περιοδικού του 18ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου “Μικροί Μεγάλοι Εν Δράσει”.

Το περιοδικό αυτό είναι αποτέλεσμα μιας συλλογικής προσπάθειας εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών. Προσδοκούμε ότι θα είναι μια ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα και θα αποτελέσει έναν χώρο έκφρασης και μη τυπικής μάθησης.  Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν τη δυνατότητα να μοιράζονται τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους, να ασχολούνται με θέματα που τους ενδιαφέρουν, να αναλύουν και να αξιολογούν τις πληροφορίες, να δημιουργούν και να συνθέτουν, να καλλιεργήσουν τη συνεργατική γραφή αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Μ΄ αυτόν τον τρόπο θα αναπτύξουν δημοσιογραφική εμπειρία και θα ακουστεί η φωνή τους στη σχολική κοινότητα και στην ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Παράλληλα ευελπιστούμε ότι θα θα ενισχυθεί ο διάλογος και η συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών και θα αναβαθμιστεί η παιδαγωγική σχέση. Ο εκπαιδευτικός μέσα από τη βοήθεια, τη συμβουλή, την παρακίνηση, τον συντονισμό, την επίλυση αποριών και εντάσεων θα συμβάλει στην προαγωγή του εκπαιδευτικού έργου και του παιδαγωγικού κλίματος της τάξης, αλλά και του σχολείου.

Τέλος, με το περιοδικό θα επιτευχθεί ένα άνοιγμα προς την κοινωνία. Η μαθητική κοινότητα μέσα από τη ματιά του παρατηρητή θα έχει την ευκαιρία να ανιχνεύσει τις θετικές και αρνητικές όψεις του ευρύτερου περιβάλλοντος της κοινωνίας και να προβάλλει τη δική της φωνή. Τέλος, πιστεύουμε ότι οι γονείς θα έρθουν  πιο κοντά στο σχολείο και θα νιώσουν υπερήφανοι για την προσπάθεια των παιδιών τους.

Καλή μας αρχή, λοιπόν, σ΄ αυτή την όμορφη προσπάθεια!

Θερμές ευχαριστίες από όλους μας στον κ. Γιώργο Σαλπιγκίδη, τον εικαστικό του σχολείου μας, που κατέθεσε για άλλη μια φορά το μεράκι του και το ταλέντο του και φιλοτέχνησε την κεφαλίδα του περιοδικού μας.

Η Διευθύντρια του σχολείου

Σαρρούδη Ιωάννα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης