συνταγή για τάρτα σοκολάτας
Υλικά για τη βάση:
1 αυγό
220 γρ. αλεύρι
110 γρ. βούτυρο
70 γρ ζάχαρη άχνη
λίγο αλάτι
Για τη γέμιση σοκολάτας θα χρειαστούμε:
450 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (κομμένη σε κομματάκια)
300 γρ. κρέμα γάλακτος
λίγο λικέρ της αρεσκείας μας
Εκτέλεση για τη βάση: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης μαζί και τα χτυπάμε στο φτερό για περίπου 3 λεπτά. Παίρνουμε τη ζύμη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για δυο με τρεις ώρες.
Εκτέλεση για τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μέσα σε αυτή βάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα μέχρι να λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και στη συνέχεια ρίχνουμε το λικέρ. Ύστερα το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ψήσιμο βάσης: Μετά την πάροδο των 2 ωρών απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί που θα ψήσουμε και το τρυπάμε με ένα πιρούνι. Μετά ψήνουμε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170o C.
Συναρμολόγηση: Μόλις κρυώσει η βάση, βάζουμε την παγωμένη γέμιση μέσα και την απλώνουμε ομοιόμορφα και η τάρτα σοκολάτα σας είναι έτοιμη!
Καλή σας απόλαυση!
Ελένη Κρητικού, εκπαιδευόμενη β΄κύκλου
Σχολιάστε
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.