μια συνταγή από το θεσσαλικό κάμπο

Μπατζίνα-Πίτα1

μπατζίνα: μια νόστιμη και τραγανή πίτα χωρίς φύλλο από το βιβλίο συνταγών μιας γυναίκας του θεσσαλικού κάμπου

υλικά

* η δοσολογία αφορά ένα ταψί του φούρνου

3 ποτήρια του νερού καλαμποκάλευρο

2,5-3 κιλά κολοκύθια

0,5 κιλό φέτα

1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

λίγο αλάτι

εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκύθια, βάζουμε αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για λίγη ώρα να στραγγίξουν. Στη συνέχεια τα στύβουμε, για να φύγουν τα υγρά, και τα αναμειγνύουμε με την τριμμένη φέτα και το μισό λάδι. Σε ένα σκεύος αναμειγνύουμε το καλαμποκάλευρο με ζεστό νερό έως να γίνει ένας πηχτός χυλός. Ενώνουμε το χυλό με τα κολοκύθια και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι. Αλείφουμε καλά το ταψί με βιτάμ και απλώνουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε με τριμμένη φέτα και λίγο λάδι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 έως 1,5 ώρα, ανάλογα με το φούρνο.

Περιμένουμε να κρυώσει κάπως, πριν κόψουμε και σερβίρουμε, διαφορετικά θα διαλυθεί.

επιμέλεια Κ.Γ.

Σχολιάστε

Top