τελικά τα κατάφερα!

τα κατάφερα

Στην ζωή μου πήγαινα με τη στάμνα στην πηγή να γεμίσω νερό και με την πρώτη δυσκολία τα παράταγα. Μιλάω μόνο για τα γράμματα και το σχολείο. Κι έτσι, ενώ έφτανα στην πηγή, ποτέ δεν έπινα νερό από την πηγή, γιατί ένιωθα ότι δεν θα τα καταφέρω.

Η αδελφή μου πάντα με ενθάρρυνε και μου έλεγε ότι θα πρέπει να πάρω και το πτυχίο μου και ότι δεν είναι δύσκολο. Μου μίλαγε για το Σχολείο Δεύτερης  Ευκαιρίας πολλά χρόνια. Μου είχε πει ότι είχε μια συνάδελφο νοσηλεύτρια που είχε περάσει από το ΣΔΕ, να μπω ιντερνέτ να δω πώς είναι και ότι σίγουρα θα έχει και στην Καλλιθέα. Με τα πολλά με κατάφερε να μπω στο ιντερνέτ και είδα το ΣΔΕ Καλλιθέας και πήρα τηλέφωνο. Περνάω από συνέντευξη και είχα αγωνία. Βλέπω τρεις γλυκύτατους ανθρώπους. Μου φάνηκε σαν να δίνω συνέντευξη σε οικείους μου.

Και να που τα κατάφερα και τώρα το όνειρό μου θα πραγματοποιηθεί, θα πάρω το πτυχίο μου και θα συνεχίσω στο ΕΠΑΛ!

Παιδιά, αφού τα κατάφερα εγώ που είχα μεγάλο πρόβλημα με τα μαθήματα, μπορείτε και εσείς. Μην τα παρατάτε και μην ακούτε το φόβο σας. Στο ΣΔΕ Καλλιθέας υπάρχουν καθηγητές που θα σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε και να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές μου και τους συμμαθητές μου, που πάντα με βοηθούσαν να τα καταφέρω αυτά τα δυο χρόνια. Για μένα αυτοί οι καθηγητές δώσανε και δίνουν το 100% της δουλειάς τους για να κάνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα. Και θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στη αδελφή μου Βαρβάρα, που χωρίς αυτήν δεν θα είχα γνωρίσει τόσο υπέροχους ανθρώπους που έχει το ΣΔΕ Καλλιθέας και δεν θα έκανα επιτέλους τα όνειρά μου πραγματικότητα.

Ναι, μπορώ να πω τελικά τα κατάφερα χάρις αυτούς τους δασκάλους και την επιμονή της αδελφής μου.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς.

 Μαρία Κοκκώνη, εκπαιδευόμενη β΄ κύκλου

Σχολιάστε

Top